Muusikoiden.net
17.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.11.2007: Harley Benton Jazz-bass


Morjensta taas!
Klopit kinusivat bassoa ja kun tuossa alempana joku mainitsi otsikon mukaisen pelin, niin tilasinpa poijjille sellaisen samalla kun itselleni tuon Harley Bentonin ES-335 kopion.

Lyhyt luonnehdinta siitä, mitä bassomies saa alta satasella (99 eskoa) tässä:
1. Body tehty kolmesta palasta, näyttäisi saarnelta vaan vannomaan en mene. Kuitenkin akustisesti ihan jees puuta (todennäköisesti sama tehdas tekee jotain merkkikitaraa ja nämä palat ovat ns. sahapaloja tuosta merkkikitaratuotannosta) eli soi mitä basson pitää ilman sähköjä soidakin. Kuolleita ääniä ei esiintynyt kuin yksi, d-kielen 14. nauhalla.
2. Lakkauksen on tehnyt joku kesäpoika: paikoin lakkapinta mennyt hieman appelsiinille, välillä pientä valuman alkua, joita on sitten yrittetty kiillotusvaiheella vaihtelevalla menestyksellä korjailla. Ei haittaa tietenkään soittoa.
3. Sunburst-väritys varsin pätevästi vedetty. Huvittavana yksityiskohtana pitää mainita, että pleksin alle on noin 5cm matkalle jätetty burstit vetämättä, koska eihän se sieltä näy. Säästö sen pienikin säästö, tuumii näemmä kiinan poika. Tuollaisilla tuotantovolyymeillä kyseessä muuten lienee satojen litrojen värin säästö vuositasolla...
4. Harley Bentoneille uskollisesti kaikki säädöt tekemäti ja nauhat hiomatta. Eli taas parisen tuntia hiomakivi, viila ja vesihiomapaperi suhisivat. Samaa syssyyn kielten vaihto, korkeuden säätö ja intonaatiot kohdalleen. G:n tallapalasta loppui säätövara (!), joten siihen piti vaihtaa ruuvi. Tästä päätellen tallakin on lipsahtanut sentin sinne tänne...en viitsinyt mittailla, koska sitten sitä pitäisi siirtää, pilkunviilaaja kun olen...eli parempi kun ei varmaksi tiedä!
5. Kaula ja otelauta varsin hyvää työtä. Kaula yhdestä vaahterapalasta jyrsimällä tehty (ei siis laudoita liimailtu kuten esim. Ibanezin halpiksissa). Otenauhat siististi upotettu ja lakalla suljettu reunat hyvin. Virittimellä tsekattuna otelauta pitää hämmästyttävän hyvin kutinsa. On ne CNC-koneet vaan ihmeellisiä.
6. Mikeistä kuuluu pelkkää haaleaa henkäystä eli ne pitäisi vaihtaa, jos niillä ihan oikeasti aikoisi soittaa, varsinkin bändissä. Treenikäytössä menee ihan hyvin, etenkin kun pelillä soittaa 10-vuotias, joka ei oikeastaan osaa soittaa...
7. Sähköt ihan jees tehty, mutta potikat eivät taida joulua nähdä etenkään, jos niitä aikoo käyttää...
8. Viritinkoneisto pitää hyvin vireen eikä kuolleita kohtia esiinny. Siitä plussat, sillä tämä jos mikä on yleensä halpiskitaroiden ja -bassojen se suuri vitutuksen aihe. Yleensä virittimet niissä ovat aivan käyttökelvottomia ja uudet maksaa usein enemmän kuin itse soitin.

Summa summarum, suosittelen varauksetta aloittelijan bassoksi, jos nuo em. työkalut pysyvät kädessä tai isä auttaa vähän.

Mikkien ja potikoiden vaihdon jälkeen tämmöinen menee vähän edistyneemmälläkin soittajalla edellyttäen, että otenauhat eivät ole jotain tinaa tms. lillinkiä, mitä ne yleensä halpiksisissa ja vähän kalliimmissakin on. Se selviää sitten vähän myöhemmin.

Kouluarvosanat:

ennen edellä luettelemiani korjauksia 7-, korjauksien jälkeen 8+. Mikkien ja potikoiden vaihdon jälkeen 9-.

Jatsarin tarkemmat speksit täällä: http://www.thomann.de/fi/harley_benton_mb222t.htm

Siitä ES-335 kopiosta ennakkomaistiaisiksi sen verran, että tunnin peliä säädeltyäni menetin uskoni merkkituotteisiin lopullisesti. Ens viikolla on bändireenit, silloin selviää, mitä siihen pitää tehdä vai pitääkö mitään! Palataan asiaan!

Kirjoittanut MonitorMan 02.11.2007


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (25 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Nazareth: Mä ostin tollasen about 5 vuotta sitten, runko on kolmesta palasta ja vaahteraa. Hyvä soitin kyllä.
Hannu A: Asiallinen artikkeli, kylmänviileää kokemusperäistä faktaa, eikä mitään "HB:ssa kaikki on paskaa paitsi kusi"-tyyppistä mutuilua.
wintertime: Minulla on kokemusta vastaavasta "bassosta".. puolessa vuodessa kaula kääntyi propelille ja näin sulki mahdollisuuden käyttää kaikkia kieliä. Hyvä ettei alkanut kaulan puumateriaali versoa uutta oksaa. Eli laatuvaihtelua löytyy!

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti