Muusikoiden.net
09.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

14.09.2007: LTD SC-607b


Johdanto:
Alavireet alkoivat kiehtoa, joten mikäs olisi sen loogisempi ratkaisu kuin pitkäskaalaisen 7-kielisen hankkiminen? Aivan. Ei mikään.
Käytettävissä oli noin 1000 euroa, joten katseet suuntautuivat koreanpoikien tuotantoon, eli LTD:n ja Schecterin tekeleisiin (ja minä kun vannoin etten korealaiseen soittimeen koske). 27-tuumainen skaala, sekä otelaudan reunalistat ratkaisivat lopulta tilanteen LTD:n Stephen Carpenter-signaturen hyväksi. Hintaa tälle alavirehirviölle tuli tasan 1000¤. Laukku ei sisältänyt hintaan.

Specsit
-27'' skaala
-Neck-thru -rakenne
-Kolmepalainen vaahterakaula, Thin-U-profiili
-Kaarevakantinen mahonkirunko
-Lakattu ruusupuuotelauta
-Tonepros-talla, String-thru-body
-24 nauhaa(XJ)
-2x EMG 81-7
-Schaller lukkovirittimet
-Väri musta

Soitettavuus
Ehkä jopa hieman yllättäen soitto kulki pienen alkukankeuden jälkeen lähes yhtä hyvin kuin tutulla ja turvallisella 25.5-skaalaisella 6-kieliselläkin. Kaula ei ollutkaan niin paksu kuin muistin, eikä ylimääräinen kielikään hirveästi menoa haitannut.
Suurimmat ongelmat kohtasin 27-tuumaisen skaalan kanssa. Vaikka olenkin melko pitkäsorminen, kohtasin silti ongelmia ulottuvuuden kanssa. Erityisesti leadien soittaminen vaatii totuttelua.
Muuten kitara on oikeastaan tavallinen superstrato. Läpikaularakenne takaa tietysti lähes esteettömän pääsyn niille ilmeisesti maagisille ylänauhoille ja runko istuu syliin loistavasti.

Soundi
Soundi ei ole liian kirkas, mutta ei myöskään liian tumma. Vaikka olen kiertänyt EMG:n 6-kielisille suunnatut mikit kaukaa, ovat 81-7:t positiivinen yllätys. Mikit poimivat hyvin myös ylimääräisen kielen matalat murahtelut. Joidenkin makuun EMG:t ovat kuitenkin varmasti liian steriilit. Sustain on jopa yllättävän hyvä paksusta polylakasta huolimatta.
Suurin miinus kitaran soundiin tulee kaulamikin puutteesta. Keskimikki tuottaa hyvinkin löysää ja ehkä jopa hieman tunkkaistakin soundia, enkä ole sille vielä löytänyt minkäänlaista käyttöä.

Viimeistely
Viimeistely on pienistä virheistä huolimatta pääpiirteittäin hyvää. Väri ei tietenkään ole se omaperäisin tai hienoin, mutta otelaudan ja lavan reunalistat ja krominväriset osat saavat kitaran näyttämään vähintäänkin siedettävältä. Ainoa ''suurempi'' löytämäni virhe on mikkikytkimen vieressä oleva ruuvi, jonka vierestä puuttuu lähes huomaamattoman pieni pala maalia. Satulakaan ei tässä yksilössä irvistä tai se on korjattu jo ennen kitaran saapumista allekirjoittaneen käsiin.

Plussat ja miinukset
+Pitkän skaalan tuottama kielten jännitys
+Selkeä soundi
+Lukkovirittimet pitävät vireen hyvin

+/-EMG:t
+/-Kaulamikin puute

-Pitkän skaalan vuoksi suuret nauhavälit (mahdollinen ongelma pienikätisille)
-Pieniä viimeistelyvirheitä
-Ei laukkua mukana

Kokonaisarvosana: 9

Kirjoittanut hullu_ukko 14.09.2007


Arvostelu

3,93,93,93,93,9    (21 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Anal Revenger: mulla alko seisomaan
Räbbänä: Jonkin sortin kitaraviihde olisi kuvan muodossa aika jees.
hullu_ukko: Tulee kun a) saan kitaran puhdistettua b) oman tietokoneeni taas toimintakuntoon c) opin käyttämään digikmeraa :)
Juunsku: Oma yksilö saapui juuri eikä siitä löytynyt ainakaan vielä viimeistely virheitä :D
something: Kiitos tästä. Olipas aivan kattavaa. Olen nimittäin ostamassa tämmöstä. Toinen vaihtoehto on Schecter hellraiser c7. Alkaa kallistua Carpentterin puoleen. :)
something: http://www.musamaailma.fi/epages/mu … tPath=/Shops/musa/Products/10611274
alkomoli: itse joskus soitin sc-207:lla,mutta se oli ihan lasten lelu. Mistä tilasit kyseisen kitaran tasan tonnilla?
hullu_ukko: Paikallinen musiikkiliike, Vaasan Unisound tarkemmin sanottuna.
Torniojaws: Vähän piti kaivaa, mutta kitaran mitat on: 42.9 x 19.3 x 7.5 tuumaa, eli 108,97mm x 49,02 mm x 19,05 mm. Nimimerkki: ei mahtunut kovaan caseen.

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti