Muusikoiden.net
18.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

26.02.2008: Aria Pro SB1000


Ostin kyseisen basson huomattuani sen torilla sopuhintaan noin vuosi sitten. Näitä näkyilee Ebayssa ja torilla silloin tällöin hinnat ovat olleet 300-600e luokkaa. Mielestäni käyttöarvoa on rutkasti enemmin. Basson historiasta minulla ei ole mitään hajua muutakuin että se oli tuunattu nauhattomaksi. Päätin palauttaa sen nauhalliseksi koska nauhallinen sopii paremmin käyttötarkoitukseeni.

Sitten asiaan...

Soitin on mielestäni ikäänsä nähden hyvässä kunnossa. Takakantista on noin 1x2cm pala maalia irronnut muuten lakkapinta on suht virheetön.

Sointi on melko keskialuepainotteinen ja läpitunkeva johtuen kirkkautta tuovista saarnisiivistä ja tummuutta antavasta neck through rakenteesta. Sustain on melkein loputon rakenteen ja jykevän messinkitallan ansiosta. Ei soi erityisen kovaa ilman sähköä mutta tämä lienee painavien soitinten ominaisuus. Messinkinen satula ja arian omat virittimet puolestaan tarjoavat loistavan vireenpitävyyden.

Soittotuntuma on varsin loistava jos soittimen paino ei haittaa ja tottuu kieliväliin joka on pienempi kuin normi 4 kielisessä. Kielet voi laskea aika alas ilman suurempia räminöitä. Mikki on juuri oikeassa kohdassa ajatellen peukalontukemista ja liikkumavaraakin löytyy riittävästi. Kielivälistä johtuen mikään släppäilybasso tämä ei ole vaikka sitäkin pystyy harrastamaan. Vaatii vaan hieman totuttelua.

Sähköpuoli on varsin mielenkiintoinen ja tarjoaa loistavan skaalan eri saundeja. Elektroniikka tarvitsee kaksi 9V paristoa. Vielä ei ole vuoden aikana tarvinnut vaihtaa joten sen puoleen ei ole mitään ongelmia syntynyt. Bassosta löytyy hämmentävä "Attack mode selector" josta voi nimensä mukaan valita ja säädellä basson antamaa "ätäkkiä". Toisessa ääriasennossa saundi on erittäin nasaali ja vastaa aikalailla kirkaspuista pulttikaulabassoa. Toinen ääripää on puolestaan erittäin tummanpuhuva siksi sitä tulee harvoin käytettyä. Mitään järkevää käyttötarkoitusta en ole tälle saundille keksinyt. Tämän lisäksi löytyy tietysti volume ja tone säätimet. aktiivisysteemin voi kytkeä namiskasta poispäältä jos ei sitä kiinnosta käyttää.

Kaula on paksu ja leveä sopii siis allekirjoittajan kouraan enemmin kuin hyvin. Jos suunnittelet ostoa kokeile ihmeessä ennen kuin ostat. Tälle profiilille löytyy varmasti vihaajia. Kaulasta senverran vielä että se menee siis rungon läpi ja on viisiosainen vaahtera/wenge yhdistelmällä. Otelauta eebeniä.

Tarkemmat speksit voi kurkata täältä:
http://www.matsumoku.org/models/ariaproii/bass/sb/sb.html

Tässä pelkistetyt:

Rakenne: Kaula läpirungon.
Runko: Kanadan saarni.
Kaula: 5 palaa vaahtera/wenge.
Otelauta: Eeben 24 nauhaväliä.
Sähköt: 1xMB IE humbucker mikki, 6 asentoinen attack valitsin, volume, tone
ja attack valitsimen päältäpois kytkin.
Muut osat: Messinkitalla ja satula. Arian omat virittimet.
Väri: Padouk red
Tehty japanissa käsittääkseni Matsumokun tehtaalla.

Yhteenvetona voitaneen sanoa että kyseessä on monipuolisen ääniskaalan omaava basso. Perusääni on keskialuepainotteinen josta löytyy pauketta moneen musiikkityyliin. Plussaa ropisee tasapainoisesta soinnista, sustainista, soittotuntumasta ja etuasteesta. Miinuksena joillekkin voi olla paino minulle tämä on vain plussaa.


Pahoittelut huonosta kuvasta. Ensimmäinen artikkelini jos ette tykkää niin kertokaa toki miksi. Kiitos.

Kirjoittanut beissi man 17.08.2007

            450×600  -  65 kt.


Arvostelu

4,44,44,44,44,4    (15 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

HeKaIsDeAd: tää on iha paska! saat 5 tähteä silti.
J.Hollström: Hyvä artikkeli. Ääninäytteet olis aina mukava lisä tämmösiin. Ton basson soundi on kuitenkin aika eri kuin muissa, niin siitä olisi hyvä saada joku esimerkki.
beissi man: Joo ääninäytettä on mahdollisesti tulossa lähiakoina jos saan DI boksin lainaan.
Humppaa: Tämä ei todellakaan ole perusjatsari. Sitä joko vihaa tai rakastaa on aika kuvaavaa. Itse olen soittanut ko. härvelillä pari keikkaa soitettuani treeneissä Stingraylla, enkä päässyt sinuiksi näillä (oma moka). Mutta oikeesti mieleenkiintoinen.
beissi man: Noniin ääninäytteitä lisätty.
beissi man: Joo ei sitten ääninäytteet toimineet yritän saada kuntoon.
Hannu A: Itellä oli samanlainen vielä joku vuosi sitten, jouduin siitä rahapulassa luopumaan, enkä ole mitään katunut yhtä paljon kuin sen basson myymistä. Meni sentään hyvään kotiin...
beissi man: Parempaa kuvaa laukun kanssa päivitelty.
Onyx: Ostan se heti , jos...!!!

Yhteensä 9 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti