Muusikoiden.net
13.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.08.2007: Tokai Les Paul Custom LC-85S


LesPaul Custom TOKAI LC-85S/BB:

Ostin kitaran kesäkuussa 2007 musamaailmasta hintaan 920¤. Hyllyssä tuote oli 955. En aiemmin ollut olllut sen suurempi les paulien ystävä muista kuin ulkonäöllisistä syistä, mutta tämä kappale muutti senkin kertaheitolla...

Speksit:

# BODY: Maple Top / Mahogany Back
# NECK: Mahogany One-Piece Set-Neck
# FINGERBOARD: Rosewood
# BRIDGE: LS-VB Bridge, LS-VT Tailpiece
# PICKUPS: PAF-Vintage MK2 x 2
# CONTROLS: 2 x V., 2 x T., 3-way Switch
# COLOR: BB (Black)

Tuntuma:

Kitarassa itsessään on ensi lespaul soittajallekkin kuten minulle aivan mahtava tuntu. Aikaisemmin olen ollut V-kitaroiden ystävä mutta kun siinä hintaluokassa missä liikun ei sopivia yksilöitä köytynyt kokeilin Lespaa. Talla on helppo säätää itselleen sopivaksi ja kun hienovire ja sopiva kieltenkorkeus on löytynyt paljastui tämä parhaimmaksi kitarakseni myös tatsin osilta. kaula saattaa aluksi tuntua paksulta mutta ajanmyötä siihen tottuu ja sen ympärillä on mukava liikkua. kielet soivat pitkään ja lujaa myös kiinteän bodyn ja painon ansioista, joten unplugged soittaminenkin on mielenkiintoista. ainoa kaulan ns miinus on 22nd ja muiden korkeiden frettien soittoon pääsyn ahtaus. Muuten tuntuma on helppo ja minulle tärkeät pinch harmonic, huiluäänet ja nopeat legatot soivat selkeästi ja vahvasti. Sustainille lähtee iso plussa!

Mikit:

Kaulamikissä on mukava les paulmainen bassotäyteläinen soundi, jota voisi verrata slashin ja esim Synyster Gatesin soundiin. Sopii hyvin sooloiluun osaltani.
Cleaneja soitan itse myös kaulamikillä.
Tallamikissä taas on mukavan rouhea soundi jolla saa raskaimmatkin riffit kuulostamaan rouheilta. todella matalavireessä menee hieman puuroksi.
tallamikillä saakin esim marshall vahvistimen kautta mukavan kasari särö soundin saavutettua ja vanhojen legenda riffien soittelu jää enää vain uskottavauuden puolesta soittajan taitojen varaan. Sustaini on molemmilla vahva ja kaulamikillä pinchit kuulostavat vallan upeilta.

Ulkonäkö:

Ulkonäkö on les paulille omaisesti kaunis. musta pinta jatkuu kaulassakin ja fretboard on reunustettu valkoisella. Fret kuvioiden helmiäislaatat ovat varsin silmäämiellyttävät. Ja kitaran ulkonäkö ja oikeastaan laatukaan ei erotu gibsonin vastaavasta muusta kuin lavan koristekuviosta ja tokai teksistä.

Lyhennys

Tämä on mahtavakitara nähden alle tonnin hintaan ja suosittelen sitä kaikille kitaristeilla, jo senkin takia että tällä voi mielestäni soittaa kaikkea Metallista kevyeen bluessiin.

Plus Miinus

+ Ulkonäkö
+ Tatsi
+ Mikkien eroavaisuus
+ hintalaatu suhde

- korkeiden frettien soitettavuus

Ja Jos jotain haittaa kielioppi niin saa pitää omana tietonaan ei kiinnosta

Kirjoittanut Speedball 16.08.2007

            450×600  -  30 kt.


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (25 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Jacksonisti: Aika persoonallista kutsua molempia mikkejä kaulamikiksi.
Speedball: Eikö olekin!!!! muokattu...
p130: Ja malli oli Tokai Love Rock LC-?
Iron Horse: Ihan 'ookoo' juttu, mitä nyt kieliopissa olisi parantamisen varaa, ja englannin kielestä oli aika lailla lainailtu (22nd, fretboard, fret kuvio, frettien, legenda riffien, yms. yms.) Ja sanoisin, että omassa kitarassani(sama malli, mutta loimuvaahte esim.)
Iron Horse: ...vaahtera kansi. Säröillä oli melko heikot ja tunkkaiset.
Speedball: Malli päivitetty. Juu lainailen aikapaljon englanninkielestä koska sillä olen näitäasioita aina lukenut yms...
Samppa78: Hyvä artikkeli! Mulla on tuo sama kitara öljytyllä kaulalla. :)
PETRUKI74: Mullakin on k.o. keppi eepeni otelauta ja öljytty kaula!
MarkoA: Muistan kun joskus vuonna 1 ja 2 kaveri sai tuommosen mustan LC:n ja olin niiiin kade...
Mr_Odo: Itse olen ehtottomasti les paul miehiä... mutta tokain les pauleissa olen lähes aina kokeillessani onnistun(vahingossa) irrottamaan nupikat. Oletko huomannut sitä onkelmaa.
Speedball: En oikeestaan, ainakaan toistaiseksi... Tosin kun kaaduin taannoin portaissa kitara olalla niin se kyllä pisti switchivipuun vähän uutta kulmaa
äzzä: halvatun hyvä laite!!! eniten sustainia..!
Percu: Kitarasta täysin samaa mieltä. Hieno peli omistaa :)

Yhteensä 13 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti