Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

26.07.2007: Jackson custom soloist


Kyseessä on siis vuonna 1990 ontariossa valmistettu hevikeppi. Ostin kitaran itselleni alkuperäiseltä omistajalta 2005. Siihen on vaihdettu seymor duncanin kaula-, ja keskimikit soinnin laajentamiseksi. Tallamikki on alkuperäinen aktiivihumpuukkeri. Kelluva talla on floyd rose-lisenssitalla, eikä 17-vuoden iästään huolimatta osoita väsymisen merkkejä. Kaula koostuu 24stä paksusta nauhasta, ja koko kitara on valmistettu yhdestä puusta, mikä vielä omalta osaltaan parantaa virettä ja sointia sillä koko kitara reagoi samalla tavalla kosteuden ja lämpötilan muutoksiin.

Laite on valmistettu huolella pienintä piirtoa myöten, mikä nousee arvoonsa etenkin vanhemmissa kitaroissa. Olen joutunut vaihtamaan kitaraan yhden ruuvin satulan lukoista, ja muutaman ruuvin tallan koneistosta. Tämän huollon tein kitaran ostaessani.

Kaula tuntuu kädessä vaivattomalta, ja sormet löytävät tiensä ilman venytyksiä jokaiselle nauhalle. Paino on jaettu tarkasti siten että keppi ei valahda ylös tai alas soiton aikana, ja selkään kohdistuva rasitus on vähäinen, joskin se voisi olla pienempikin.

Sointi on tallamikillä erittäin tiukka, eli se pysyy erottelevana vaikka gainia laittaisi kuinka paljon tahansa. Tietysti erottelevuuteen vaikuttaa myös paljon vahvistin ja efektit. Kaulamikki syöttää paljon yläpäätä. Tämä toimii hyvin kevyessä musiikissa. Soundia saa tummennettua ottamalla mukaan keskimikin. Kelluva talla syö sustainia hieman liikaa minun makuuni, mutta asiaa voi korjata kompressoimalla signaalia, joskin liika kompressointi tappaa kitaran oman soundin.

Valitettavasti aiempi omistaja ei osannut kertoa mistä puusta kitara on veistetty, mutta ei se soittoa haittaa. Vire pysyy uskomattoman hyvin, ja palautuu aina tismalleen oikeaksi vaikka tallan kampeaisi ääriasentoon ja kieliä bendaisi niin paljon kuin sormista lähtee. Ehkä suurin miinus tässä yksilössä on se, että alkuperäisen kuvioinnin päälle on maalattu musta pinta, eli maalikerros on varsin paksu. Osa soinnista hukkuu maalin alle. Kaikenkaikkiaan kitara on taattua jenkkikamaa. Jokainen yksityiskohta on ajateltu valmiiksi ennen valmistusta, ja soittaminen on nautinto.

Kirjoittanut toukka 26.07.2007


Arvostelu

1,41,41,41,41,4    (18 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Werde: Kitara ei ole yhdestä palasta tehty, vaan runko on poppelia ja kaula vaahteraa. Tarkka malli on Jackson USA Series Soloist Custom, mjutta nimestään huolimatta ihan sarjatuotantokamaa.
toukka: noup, eipä ole. tone/volume/midrangeboost on modattu yksilöllisesti. lisäksi rungon muoto ei ole standardi.. odotas kun saan kuvattua pelin
oksatboys: "Kaula koostuu 24stä paksusta nauhasta." Eikös koko kitaran pitänyt olla puuta?
toukka: paska.. pitääpä vaihtaa puiset kielet..
GuitarManiac32: Tarkoittaako yhdestä puusta, että koko kitara on esim. vaahteraa? Vai tarkoitatko ehkä "kaula läpi rungon" -rakennetta? Ei ole nimittäin järkeä veistää koko kitaraa yhdestä julmetun paksusta tukista, vaikka olisikin custom-malli.
Werde: Niissä on midboost ja scalloped heel kaulan ja rungon liitoskohdassa vakiona.
Werde: http://audiozone.dk/CatalogScans/JC19901991/pages/Page44.htm

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti