Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

27.05.2007: Gibson SG special faded


Okei eli käsittelyssä on nyt Gibson SG:n ns. karvalakki versio nimeltään special faded.

Kitaran lankku ja kaula ovat mahonkia ja otelauta ruusupuuta. Kaula on liimattu lankkuun tarkasti ja eikä saumaa juurikaan erotaa. Kaulassa on 22 nauhaa ja se on mukavan ohut ja kapea (=lue nopea). Mikkeinä tässä mallissa ovat 490R kaulassa ja 490T tallassa ja niille molemmille on oma volume ja tone potikka. Mikit ovat yllättävän moni puoliset ja niillä saa irti sundeja täysin puhtaasta poppis saundista säröistäkin säröisempään metalliin. Ihan Children Of Bodom saundeja hakevalle mikit eivät varmastikkaan ole tarpeeksi säröiset, mutta kylläne meikäläiselle ovat tähän asti kelvanneet. Talla on Gibson kitaroille ominainen Tune-o-matic ja on erittäin helppo säätöinen.

Nyt sitten niihin miinuksiin: Kaulassa ei ole kanttauksia ja nauhamerkit saattavat (ainakin aluksi) tuntua epämukavilta. Vaihdin tuppaa hieman rahisemaan, mutta tämä haitta on pieni ja helposti vältettävissä puhdistamalla vaihtimen ympärystö tops- puikolla silloin tällöin. Takamikin "lötköys" takamikin saundi on ajoittaisesti "lötkö" mutta tämäkin korjaantuu hieman mikkiä nostamalla.

Eipä tässä juuri muuta sanomista ole. Hinnasta vielä sen verran että kyseinen malli sopii vähän laihemmallekkin kukkarolle; hinta vaihtelee siinä 998 ja 1050 ¤ välillä.

Kirjoittanut äsgee 27.05.2007

            450×600  -  24 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (17 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

oksatboys: Jossain keskustelussa sanottiin, että fadedit ois huonompia kuin muut Gibsonit, muutenkin, kuin lakkauksen osalta, niin onko tämä mielestäsi totta?
oulamaa: T-kaupasta 888e.
lassej: Mulla ei pysynyt oikein vireessä aluksi tällainen kitara.. homma korjaantui kun vaihdoin paremmat virittimet. Hyvin on pelannut rokin soitossa. Uutena en Thomannilta maksanut edes 800e.. oisko ollu tarkka jotain 780e luokkaa..
äsgee: ei fadedit oo mitenkään huonompia ku muut gibsonit (OMASTA MIELESTÄNI)
mylaroti: Meikän eka ¨oikee¨ sähköskitta, ja hyvä tolla on vääntää menemään. Takamikki tosiaan vähän tuhnu... kokonaisuudessaan vaatis trimmaajan säätöjä tuo minun...
Yrne: Totajoo. Eli siis Gibson SG Special Faded maksaa nykyää Thomannilla 798e muistaakseni ja tossa kitarassa ei ole muita eroja Standardiin verrattuna että Standardissa on lakattu sitä pintaa enemmän jonka huomaa näiden kitaroiden väristä.
Yrne: Unohdin lisätä että tän kitaran saa amerikkalaisesta zZounds liikkeestä muistaakseni 580 dollarilla. Euroissa se tekee jotain 650e :)
Mysiini: Itselläni oli tuollainen SG faded -03 ebony otelaudalla ja en juuri parempaan kitaraan ole törmännyt. Ainut vika oli, että nauhan päät olisivat voineet olla paremmin viilatut. Varmaan riippuu vähän mistä skeban ostaa....
Mysiini: Ostin omani kitarapajalta ja se oli viimesen päälle trimmissä viimesille nauhoille asti. Menin sen sit vaihtamaan 61' reissueen vain todetakseni, että en pidä "slimtaper" kaulasta joka liian ohut mun makuun. Ikävä jäi Faded mallia.
Runeberg: standardissa on trapezoid-upotukset ja lavassa helmiäiskuvio, lisäks tehtaalta ku tulee, niin on eri tallamikit ja fadedissa ei lue "SG" lavan tapin päällysessä.
Funk-neekeri: Sama Fadedi ollut päivittäisessä käytössä reilun vuoden päivät. Pahaa sanottavaa ei ole. Hieman kiinnostaisi tilata kunnon lakkaus päälle ja ehkä P-ysikymppiset.
gibson faded worn brown boy: itelläni sama keppi hyvä arvostelu

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti