Muusikoiden.net
22.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

13.05.2007: Jackson DKMGT Upgrade


Elikkäs alkuperäinen tarkoitus oli hankkia Ibanezin kaveriksi jokin kiinteätallainen peli erilaisia vireitä varten. Harkinnassa kävivät mm. saman hintaluokan Ltd:t, Schecterit ja myös Ibanezit. Kriteereinä oli oikeastaan pelkästään 24nauhan kaula, ja muutenkin olin aika avoimin mielin liikenteessä. Tilanteen Jacksonin eduksi käänsi se, että Ibanezin ja Ltdn olen jo omistanut ja Schecterin "kuulemma" paksu kaulaprofiili pelotti. Lisäksi se, että Jackson oli valmistettu Japanissa, eikä halpatuotantomaassa lisäsi luottamusta kitaran laatuun, koska sokkonahan tämä tuli Thomannilta tilattua.

Speksit kitarassa ovat seuraavat:

-Hintaa n.650e
-Runko leppää
-Pulttikaula vaahterasta ruusupuuotelaudalla
-Compound Radius
-Piranha otelautamerkit
-Emg 81/85 aktiivimikit
-Reverselapa

Ensimmäisenä, kun avasin paketin, odotin jännityksellä että tilaisinko kallista paskaa. Kitara oli kuitenkin asiallisesti pakattu. Kun otin kitaran käteen, en tarkalla tutkailulla virheitä kitarasta löytänyt. Viimeistely oli todella hyvin tehty. Kaula on suora ja nauhatyö on moitteetonta. Tehdassäädöt kitarassa olivat intonaation osalta parhaat mahdolliset, viritysmittarin kanssa mitattuna näytti niin täydellistä virettä kuin kitaralta nyt voi odottaa. Kielet oli säädetty tehtaalla liian alas ja kaulan reliefiä piti hieman säätää. Radikaalimpia toimenpiteitä ei kitaralle tarvinnut tehdä. Elektroniikat oli asiallisesti laitettu, eikä tästäkään löydy moitittavaa.

Tässä paripäivää nyt, kun olen testaillut olen huomannut, että kaula on jonkin verran paksumpi kuin Ibanezissa. Siihen en ota kantaa, onko tämä hyvä vai huono asia, koska se on mielipide kysymys. Itsestä ei tunnu hankalalta ainakaan soittaa paksummalla kaulalla. Häiritsevä asia kitarassa itselle ainakin on kaulan liitoskohdan muotoilemattomuus. Ibanezin AANJ:hin tottuneena muotoilematon kaulaliitos tuntuu aika vittumaiselta ja ylemmille nauhoille on vaikeampi ylettää. Toinen hieman vaivaava asia se, että kitara saundaa hieman ohuelta ja tuntuu, että soittaessa nuotit eivät oikein "syty". Luulen, että tämä johtuu lepän ominaisuuksista soitinpuuna, joten ei sitä oikein kai miinukseksikaan voi laskea. Tehdaskielet ovat aika kuraa, koska vaikka talla on säädetty suhteellisen ylös, kielet rämisevät silti tietyistä kohdista. Syyn luulen olevan nimenomaan kielissä enkä nauhoissa, koska tarkkaan, kun katsoo niin kieli ei edes ota seuraavaan nauhaan kiinni rämistessään vaan jostain syystä vain rämisee. Päivittelen artikkelin tietoja sitten, kun vaihdan kielet, että tiedän asian varmasti johtuvan kielistä eikä jostain muusta.

Lopuksi plussat ja miinukset:

+Laadukas viimeistely koko kitarassa
+Vire pysyy niinkuin pitää
+Helppo soitettavuus

-Ohuen kuuloinen
-Kielien räminä joistain kohdista vaikka kuinka säätää kielien korkeutta ja kaulaa (johtuu tallapalojen urista joita täytyi syventää, lue päivitys artikkeliin!)
-Muotoilematon kaulaliitos
-Mikäli aikoo laittaa paksummat kielet joutuu satulalle tarjoamaan todennäköisesti satulaviilaa (lue päivitys!)

Kaikenkaikkiaan laadukas kitara, jolle annan loppuarvosanaksi 8. Kitaraa voisin kyllä suositella ehdottomasti edistyneemmille soittajille, mutta kannattaa jo tämän hintaluokan kitaroissa miettiä tarkkaan, että mitä kitaraltaan haluaa. Itselle tämä kitara oli tarkoitettukkin kakkoskitaraksi ja sen tontin kyllä Jackson hoitaa hyvin.

Päivitystä artikkeliin:

Jonkin aikaa tutkailtuani tuota kielien räminää päätin sitten hakea kaupasta uudet kielet tehdaskielien tilalle. Kielet vaihdettuani totesin, ettei räminä kadonnut mihinkään, ja vitutus alkoi pikkuhiljaa kasvaa. Vika löytyi sitten loppujenlopuksi tallanpaloista, joiden päällä kieli lepää. Ilmeisesti kieli otti jo tallassa kiinni tallapalaan, mistä kieli lähtee kohti kaulaa (intonaationsäätöpala tjsp. tarkkaa sanaa en tiedä). Otin vanhan punotun kielen ja hankasin jokaista tallapalan uraa hieman syvemmäksi ja kuinka ollakkaan räminä katosi. Aika anteeksiantamaton virhe tämän hintaluokan kitaran osissa mielestäni.

Kieliä vaihtaessani huomasin myös, että satulaa ei ole tehty kovin paksuille kielille. Teki nimittäin jo tiukkaa saada isoa E kieltä menemään satulan uraan ja oli kyse kuitenkin vasta .046 kielestä!

Kirjoittanut kesamieshartsa 13.05.2007

            800×533  -  53 kt.


Arvostelu

4,04,04,04,04,0    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Muuki: Ihan ytimekäs arvostelu, plussaa. Itsellä aikaisempi floikallinen versio eikä minkäänlaista moitetta ole ollut :)
Uusijäsen: Tämä kiinteä tallainen on kyllä hyvä peli. Itsellä oli tosin sellainen juttu bodyn kääntöpuolella, että ne reiät joista kielet pitäisi pujottaa läpi oli jäänyt ne metalliset holkit liimaamatta kiinni.
Uusijäsen: Kun vein kotiin ja aloin vaihtamaan mieleisiäni kieliä siihen niin ropisi nuo ko. osat lattialle. Liikkeen kitaraseppä hoisi homman kun vein takaisin.
Uusijäsen: Satulan itse fiksasin vanhalla kunnon konstilla eli otin vahvemman kielen jolla "hioin" sopivan kolon. 056 kieli paikalleen vire C, hyvin soi.

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti