Muusikoiden.net
17.09.2021
 

Etusivulle
Lue ilmoituksiaUusi ilmoitusHakuOmat ilmoituksetAsetuksetOhjeitaSäännöt
Palaute

Tori: Näytä ilmoitus (#1673887)


Myydään: Nastolan bluespojat -kirja  Lisätty: 25.08.2021
  Voimassa: 23.10.2021
Ilmoittaja: TipiT (#222407)Tulosta | Pikaviesti
Pari kuukautta sitten tuli painosta Aviador-kustantamon julkaisema kirjajärkäle ”Nastolan bluespojat-suomibluesin historiaa ja sivuraiteita”, 480 sivua, yli 300 huippukuvaa, väripainos. Kirjoittajina Risto Pesonen ja Hara Järvinen. Kirjan voi ostaa kustantajan verkkokaupasta ja monien kirjakauppojen liikeistä ja verkkokaupiosta. Myynnissä myös eri blueshenkisissä konserttitapahtumissa pitkin Suomea.

Kirjan pääosassa on kotikuntamme Nastolan vanhalta Puukoululta maineeseen noussut 1970-luvun suomibluesin ykkösbändi Chicago Overcoat ja sivuosissa mm. Villähteen Pensuon bluespioneeriyhtye Fire Blues sekä Uudenkylän entisessä poliisiputkassa treenannut legendaarinen jytäbluessakki Charlies.

Charliesin ”pomo” oli Uudenkylän jehu ”Pitkä” Kari Lehtinen ja Overcoatissa soitti pari Uudenkylän poikaa: Risto Pesonen, basso ja Lasse Maatala, piano. Bändin ykkösmiehestä Villähteen Pepe Ahlqvistista kehkeytyi vuosien vieriessä suomibluesin ”grand old man”.

Kirjan pääfokus on Lahden ja Nastolan seutujen 1960-70-lukujen musiikkielämässä, muussa kulttuurissa ja nuorison elossa. Suomi-ajankuvaa ja paikallishistoriaa Lahdesta, Nastolasta, Villähteeltä ja Uudestakylästä taustaksi, missä oloissa ja ympäristössä Nastolan ja Lahden seudun blues syntyi. Varsinkin Uusikylä ja yhteinen opinahjomme Uudenkylän yhteiskoulu nousevat voimakkaasti esiin ja muisteluja kirjassa kylästä riittää. Elävää kulttuurihistoriaa.

Uudenkylän alkuaikojen bändeistä ovat edustettuina poliisi Eikan pojan Pitkä-Kari Lehtisen aiemmatkin yhtyeet Les Battles, The Winds ja The Finnhawkers. Vanhemmille uusikyläläisille ja heidän lapsilleen noissa soittaneista musikanteista saattavat olla tuttuja mm. Arto Harju, Pentti ”Bobi” Heinonen ja Pekka Nikkanen.

Oman lusikkansa muistelusoppaan laittoivat myös mm. Bluesministeri Esa Kuloniemi, Dave Lindholm. Pelle Miljoona ja Jussi Raittinen, jne. Myös elokuvaohjaaja Raimo O Niemi, joka tuotti Charlies-yhtyeen legendaarisen debyytti-LP:n ”Musiikkia elokuvasta Julisteiden liimaajat” tarinoi vuosikymmenten jälkeen, kuinka tuo levy oikein syntyi.

Kirjan kansipiirroksen tekijäksi valikoitui Uudenkylän poika Pertti Jarla.

Jos kiinnostuitte, käykää katsomassa FB-ryhmä Nastolan bluespojat, #nastolanbluespojat

Hinta: 38 €

Osasto: KirjallisuusMuut
Paikkakunta: Helsinki (Etelä-Suomen lääni)
 

Ilmoituksen #1673887 kuva


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

 Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti