Muusikoiden.net
23.04.2021
 

Etusivulle
Lue ilmoituksiaUusi ilmoitusHakuOmat ilmoituksetAsetuksetOhjeitaSäännöt
Palaute

Tori: Näytä ilmoitus (#1641078)


Myydään: Hyväkuntoinen Yamaha GC42S konserttikitara  Lisätty: 02.04.2021
  Voimassa: 31.05.2021
Ilmoittaja: TapsaHki95 (#216336)Tulosta | Pikaviesti
Myydään hyväkuntoinen käsityönä Japanissa tehty Yamaha GC42S konserttikitara. GC42S kuuluu Yamahan vuonna 2012 lanseeramaan Grand Concert klassisten kitaroiden sarjaan. GC42S edustaa Grand Concert sarjan huippuluokkaa, sen yläpuolella on vain Yamahan GC -sarjan lippulaivamalli.

Myytävänä oleva kitara on vuodelta 2013. Olen kitaran 3. omistaja. Kitaran kokopuinen kansi on tehty tiheäsyisestä kuusesta, jolle materiaalina on ominaista, että se saavuttaa parhaan sointinsa useamman käyttövuoden jälkeen. Täten tämä yksilö on ”soitettu auki”. Kitaran puumateriaalit on valittu huolella ja esimerkiksi pohjaan ja sivuihin on käytetty erittäin laadukasta ja tiheää (kg/m3) Madagaskarin ruusupuuta. Kitara edustaa japanilaisen käsityön laadukasta ja huoliteltua toteutusta, joka näkyy kaikissa kitaran yksityiskohdissa sekä kitaran ulko- että sisäpuolella, esimerkiksi kitaran lavan 4:n kerroksen laminointina ja kannen ja pohjan reunojen taidokkaana "kalanruotokoristeena".

Konserttikitaroiden valmistuksessa Yamaha on noudattanut espanjalaisen kitaranvalmistuskoulukunnan perinteitä alkaen aina Antonio de Torresista (1817-1892). Nykykitaroihin Yamaha on tuonut oman kehityksen ja tutkimuksen tulokset. Myytävänä olevassa GC42S -kitarassa tämä näkyy kansirakenteen sisäpuolisessa rimoituksessa, joka on toteutettu vain 5:llä pitkittäisellä rimalla. Tällä on saatu aikaan Yamahan GC -kitaroille ominainen ääni, erinomainen dynamiikka, pitkä sustain, laaja sarja ylä-ääniä sekä loistava projektio. Kitaran ääni on selkeän voimakas ja eri sävelet ovat hyvin erotettavissa. Tämä pitää yksinkertaisesti itse kuulla!

GC42S:n speksit ovat ohessa:

Top: Solid Spruce
Back: Solid Madagascar Rosewood
Sides: Solid Madagascar Rosewood
Neck: African Mahogany
Fingerboard: Ebony
Bridge: Rosewood (Bone Saddle)
Body Depth: 94-100mm
Nut Width: 52mm (Bone Nut)
String Length: 650mm
Tuners: Gold (YTM-81)
Finish: Polyester Gloss
Standard Accessaries: Hard Case

Tarkempi kuvaus Yamahan GC -sarjan kitaroista löytyy linkistä:

https://ca.yamaha.com/en/products/m … tars/gc_gcx/index.html#product-tabs
(katso Specs -osio)

Kitara on hyvässä kunnossa. Ainoat käytöstä aiheutuneet merkit ovat tallan takana olevat pienet lommot, jotka ovat syntyneet varsin todennäköisesti huolimattomasti asennetun kielen irrotessa, jolloin kielen pää on iskeytynyt voimalla kitaran kanteen juuri tallan takana ja vaurioittanut pintalakkausta. Nyt nämä lakkavauriot on korjattu soitinrakentajamestarin (Musitec) toimesta (kts. kuva). Kitara on helposti soitettava, kitaran ns. Action on 3/4mm ja ns. Air resonance frequency G (oma arvio). Mukaan tulee Yamahan laadukas kova laukku.

Tästä edullisesti todella laadukas konserttikitara musiikin opiskelijalle, vannoutuneelle kitaramusiikin harrastajalle tai vaikkapa musiikin ammattilaiselle. Tämän luokan kitarat ovat aina tilaustuotteita, joiden toimitusaika saattaa olla useita viikkoja. Toki GC42S kitaroita on saatavilla EU:n alueelta, mutta listahinnat ovat aivan eri luokkaa kuin myytävänä olevan kitaran. (kts: https://www.yamahamusiclondon.com/G … t-Classical-Guitar/pidYAM-GC42S-GTR ) Tämän kitaran saa käyttöön heti! Uudenmaan alueella toimitan kitaran ostajalle samaan hintaan henkilökohtaisesti. Toimitan mielelläni lisäkuvia. Koesoitto on myös mahdollinen.

Voin vaihtaa GC42S:n myös kalliimpaan konserttikitaraan (skaala 650mm), mikäli mielenkiintoinen ehdokas löytyy.

Hinta: 2850 €

Osasto: Akustiset kitaratNailonkieliset
Paikkakunta: Helsinki (Etelä-Suomen lääni)
Puhelin: Näkyy kirjautuneille
 

Ilmoituksen #1641078 kuva Ilmoituksen #1641078 kuva Ilmoituksen #1641078 kuva Ilmoituksen #1641078 kuva Ilmoituksen #1641078 kuva


Kommentit

Kipponi: Hieno on mulla vähän halvempi yammu. Siinä muuten D-kielellä kakkosnauhalla(ja muillakin bassokielillä häiritsevä resonanssi, paitsi jos painaa aivan nauhan takaa? Eli jos E-duuri sointua kolmossormi painaa nauhojen välistä, kielI soi mutta ylimääräinen zi
Kipponi: Zing. Nauhatkin hiottu tasaiseksi. Kuelen korkeudet bass E 3.5mm treble 3.2mm 12 nauha. Ai niin kitaran kannen talla bassopuolelta halki. Koputtelemalla kantta mikään ei "särise".
Kipponi: Kielet oli ennen korkeammalla sama juttu. Treble kielet soi puhtaasti
Kipponi: Jaa pitää kai soittaa Liikanen guitars joka noita rakentaa.
Kipponi: Liikanen sanoi, että ei vikaa kitarassa, soittajassa vain;). Klassinen kitara on tarkka, että painaa kieltä juuri nauhan takaa. Eli ominaisuus ei vika sinänsä.
Kipponi: Tulipas paljon juttua, mutta todetaan vaan, että Yamahat on vaan hyviä kitaroita jopa mun 20v CG122MS.

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!


Saman käyttäjän muut ilmoitukset

17.04.2021 Myydään: What's Hot Nuottikirja - Madonna, Paul McCartney ym.

 Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti