Muusikoiden.net
17.01.2021
 

Etusivulle
Lue ilmoituksiaUusi ilmoitusHakuOmat ilmoituksetAsetuksetOhjeitaSäännöt
Palaute

Tori: Näytä ilmoitus (#1609111)


Myydään: Yamaha N12 digitaalimikseri / FW Äänikortti  Lisätty: 06.12.2020
  Voimassa: 03.02.2021
Ilmoittaja: spintonik (#12858)Tulosta | Pikaviesti
Moro,

Cubase-muusikot huomio! Te olette niitä tietäjiä jotka tämän varmasti tietää, mutta muille:

Myydään savuttomasta kotistudiosta Yamaha N12, hiukan vähemmän tunnettu 12 kanavainen digitaalimikseri + 16In/16Out Firewire äänikortti.

Yamaha julkaisi tämän miksuttimen 2008 korvaamaan poistuvaa 01V mallia ja täydensi sitä Youtube historian ehkä järkyimmällä ja tylsimmällä musalaitteen markkinointividella koskaan (Vapise, Akai Dan!)

Katsomalla sen läpi saat hyvän kuvan tämän mainion mikserin ominaisuuksista. Tai mistä minä tiedän, en itse ole selvinnyt tuota videota 30 sekuntia pidemmälle, niinkuin ei varmasti muutkaan 21 800 sitä yrittänyttä:

https://www.youtube.com/watch?v=vAFnFndzCq8

N12 on siis 12 kanavainen digimikseri, jonka käyttöliittymä on analogimikserin - joka toiminnolle on oma potikkansa. Ei menudaivausta. Siinä on:

8 Analogista mono-sisääntuloa joissa hyvä mikkietunen, Analog Insert, 2-knob kompressori (joka on siis neljä kertaa parempi juttu kuin One-Knob compressor!), 3-band parametrinen EQ jossa sweepable mid, Reverb Send sekä Aux out. Lisäksi löytyy mahdollisuus joko lähettää kyseinen audioraita FireWire -liitännän kautta tietokoneelle tai käyttää kanavaa analogisen inputin sijaan äänikortin paluukanavana, jolloin voit esim miksata yhteen tietokoneen raitoja ja "oikeaa ääntä"

Lisäksi löytyy 2 x stereokanava samalla periaatteella, paitsi että kompressori puuttuu. Tässä mikserissä on kuitenkin vika kanavissa 11/12 - analoginen input on mykkä - eli toista stereokanavaa voi käyttää ainoastaan äänikortin paluukanavana, Kyseinen vika on huomioitu hinnassa.

Lisäksi mikseriin tulee omina raitoinaan DAW return (joka toimii normikäytössä äänikortin normi-inputteina), AUX return sekä

Valitettavasti yksittäinen kanava ei kuitenkaan kykene toimimaan samaan aikaan sekä Äänikortin inputtina että outputtina, jolloin DAW ulkoisen raidan inserttinä tai Ulkoinen laite DAW raidan inserttinä -kikkailut onnistuisivat. Niitä miksereitä joissa TUO ominaisuus on, ei ole maailmassa montaa mallia ja niiden hinnat lähtee sieltä tonnista parista...

Kompressori on siis 2-knob, ei 1-knob. Ja se on neljä kertaa parempi asia. Miksi? Koska se toinen potikka on ns Morph -komento, joka kelaa niiden neljän tarvittavan kompura-asetuksen eli

Fast Attack Fast Release
Fast Attack Slow Release
Slow Attack Fast Release ja
SlowAttack Slow Release

-välillä. Tämä mahdollistaa siis paljon monipuolisemman Soundimaailman kuin perus one knob kompura.

Lisäksi mikserissä on oikeasti hyvän kuuloinen reverb, Transport-valikko jolla voi ohjata Cubasen lisäksi logicia, kolmen rinnakkaisen studiomonitorin liitäntämahdollisuus jne jne - kyseessä on siis erittäin monipuolinen hubi, joka mahdollistaa laadukkaan rauta/softa -hybridistudion rakentamisen.

EDIT 9.12.
Huomaathan kuitenkin, että Firewire yhteys toimii Windows 10 laitteissa sekä Mac OS X 10.14 asti - Catalina ei tue 32-bittistä softaa joten 10.15 eteenpäin Firewire ei pelitä.

Olen tykännyt tästä erittäin paljon, laajensin siihen inputteja lisää Samalla driverillä ja ketjutettuna toimivan Steinberg MR816x:n (Myös myynnissä). Studioni kuitenkin kasvaa vielä lisää ja inputit loppuvat taas kesken.

Tästä nyt todella mainio laite, 100-150¤ Ebay hintoja halvemmalla ja noin 1/3 uuden hinnasta!

Mielellään nouto jolloin testaus mahdollinen. Jos Steinberg kiinnostaa myös, tinkaa kimppa hinta molemmille.

Hinta: 350 €

Osasto: Studio/PCMikserit, raiturit
Paikkakunta: Oulu (Oulun lääni)
Puhelin: Näkyy kirjautuneille
Sähköposti: Näkyy kirjautuneille
 

Ilmoituksen #1609111 kuva Ilmoituksen #1609111 kuva Ilmoituksen #1609111 kuva


Kommentit

lukethesis: On erittäin kova laite! Yhdet parhaista Yamahan etusista näissä. Harmi Mac-miehenä, ettei (käsittääkseni) vieläkään toimi edes Catalinassa...
spintonik: Itsellä on käytössä Vanhempi Mac OS X, 10.11.9. siinä pelittää. Joo tosiaan ei taida toimia Catalinassa, koska Cata ei tue 32-bit softaa..
spintonik: https://www.facebook.com/Steinberg/ … os-v179-which-su/10156820378271045/
spintonik: Luke Kiitos ku otit puheeksi, en tienny tästä. Lisään saman kommentin tuonne MR816 myynti-ilmon puolelle.

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!


Saman käyttäjän muut ilmoitukset

06.12.2020 Vaihdetaan: Novation 61SL Mk III
06.12.2020 Myydään: Steingerg MR816x 16 x 16 Firewire äänikortti

 Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti