Muusikoiden.net
21.11.2019
R-JAM Group Oy | Maahantuojan varaston kevennystä! 

Etusivulle
Lue ilmoituksiaUusi ilmoitusHakuOmat ilmoituksetAsetuksetOhjeitaSäännöt
Palaute

Tori: Näytä ilmoitus (#1504515)


Myydään: Fender Bullet Deluxe (MIA)  Lisätty: 10.11.2019
  Voimassa: 11.12.2019
Ilmoittaja: vtapio (#181854)Tulosta | Pikaviesti
Tässäpä tarjolla harvinaisempi MIA Fender.

Syksy 1982. Olin aloittanut sellonsoiton opinnon Sibelius-Akatemian solistisella osastolla, mutta halusin ostaa myös sähkökitaran. En ymmärtänyt asiasta riittävästi, joten pyysin apua jazz-kitaraa pääaineenaan opiskelevalta kaveriltani.

Kiertelimme kaikki Helsingin musiikkikaupat koesoittamassa. Päädyimme lopulta Pitäjämäen Musiikki-Fazerille. Kaverini tarttui seinällä roikkuvaan tuntemattomaan Fenderiin, veti muutaman soinnun ja totesi: ”Tässä etsimäsi kitara! Parempaa, et säästämilläsi rahoilla saa.” (Amerikkalaiset klassikkomallit olivat 37 vuotta sitten todella kalliita.)

”Et oo tosissas”, ajattelin. Olin kuvitellut ostavani jonkun japanilaisen jytäkeihään, mutta nyt minulle tarjottiin lelun näköistä punaista kitaraa, josta kaikenlainen rokki-uskottavuus oli kaukana. Tottelin kuitenkin ammattilaista, tein kaupat, enkä ole katunut. Tietääkseni näitä Fullertonin tehtaalta peräisin olevia kitaroita valmistettiin vain parin vuoden ajan.

Sitten elämä puuttui peliin. Oli opinnot, oma muusikoura, perhe ja kaikkea muuta kiirettä. Kitaraa en ehtinyt soittaa, ja Bullet Deluxe vietti ensimmäiset 30 vuotta unohdettuna kotelossaan.

Tutustuimme uudestaan muutama vuosi sitten, kun keski-ikä toi lisää vapaa aikaa ja mahdollisuuden kaikenlaiseen harrasteluun, myös kitaransoittoon. Niinpä kitaroita on sittemmin ilmestynyt kotiin enemmänkin. (Olen alkanut epäillä, että yksin jätettynä ne lisääntyvät keskenään.) Bullet Deluxe uhkaa taas unohtua koteloonsa. On tullut aika löytää sille uusi koti.

Kitara soi kerrassaan erinomaisesti. Omaan makuuni sen etumikin soundi on parempi kuin omistamissani Eric Johnson stratossa ja Ruokangas VSOP:ssa. (Kenties vajaat 40 vuotta ikää vaikuttaa asiaan.) Takamikki puolestaan oli aina vähemmän onnistunut. Korostetun lähellä tallaa siitä irtosi lähinnä ohutta diskanttikihinää. Niinpä vaihdoin sen tilalle Dimarzion Air Classic -humbuckerin. Yhdistelmä on osoittautunut käytännössä toimivaksi. Edestä irtoaa sielukas blues, takaa järeämmät riffit.

Kaula on siro (yläsatula n. 41 mm), painoa n. 3,4 kg. Historiastaan johtuen kitara on erinomaisessa kunnossa. Lommoja ei maalipinnassa ole. Mainittua takamikkiä lukuun ottamatta kaikki muu on alkuperäistä. Mukana myös alkuperäinen laadukas kotelo.

Koesoitto kerrostalovolyymeilla onnistuu Helsingissä Töölössä.

(Yhteydenotot mieluiten puheilmella tai sähköpostilla. En välttämättä muista lukea pikaviestejä.)

Hinta: 750 €

Osasto: SähkökitaratMuut
Paikkakunta: Helsinki (Etelä-Suomen lääni)
Puhelin: Näkyy kirjautuneille
Sähköposti: Näkyy kirjautuneille
 

Ilmoituksen #1504515 kuva Ilmoituksen #1504515 kuva Ilmoituksen #1504515 kuva Ilmoituksen #1504515 kuva Ilmoituksen #1504515 kuva


Kommentit

Kipponi: Kiva tarina! Onko tämä lyhytskaalainen kitara?

Yhteensä 1 kommentti. Lisää kommentti!

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti