Muusikoiden.net
18.06.2019
 

Etusivulle
Lue ilmoituksiaUusi ilmoitusHakuOmat ilmoituksetAsetuksetOhjeitaSäännöt
Palaute

Tori: Näytä ilmoitus (#1454591)


Myydään: v.1975 Vox alnico Buldog/Silver kaupan siistissä 1x12 lodjussa  Lisätty: 14.05.2019
  Voimassa: 12.07.2019
Ilmoittaja: caster30 (#52373)Tulosta | Pikaviesti
Ostin kaveriltani (sorry H., että voi nyt mennäkin kiertoon) vuoden 1975 Vox AC30:stä peräsin olevan alnico-silverin (8 Ohm, 15 W), joita en oo ikinä nähnyt irrallaan myynnissä missään.

Voin kuvata sitä, jos pyydät, mutta ihan parasta on tulla omakorvaisesti testaan sitä, niin näät miten makeeks melkein 50 vuotta käyttöä saa niiden soundin yhdessä AlNiCo-magneetin aidon vanhenemisen kanssa.

Niille, jotka ymmärtää soundin päälle. Tarjotkaa, niin katon ylittääkö rahanhimo soundista nautiskelun tarpeen.

Yleensä nykyään kyllä kaikella on hintansa; rahalla saa, vaikka ei juur hevosella enää pääsekään...

Tänään yksi nuori mies pahoitti mielensä sydänjuuria myöten, kun vanhasta kajarista pyydetään miltei tuplasti se mitä uusi Celestion Blue maksaa:

https://www.thomann.de/fi/celestion_blue_bulldogs_12.htm

Syy on se ihan sama, minkä vuoksi jotkut näkee järkeväksi maksaa 20 tonnia 60-luvun Fender stratoastereista. Vanhat puut ja vanhat alnico-mikit antaa niissä omanlaisensa soundin ja jos sattuu olemaan hyvät puut kyseisessä kitarassa, niin tuskinpa siitä straton soundi voi paljon parantua.

https://www.kitarapaja.com/fender-stratocaster-1966_7
https://www.kitarapaja.com/fender-stratocaster-1966_6


On kokonaan eri asia, onko järkevää maksaa kyppitonnikin niin pienestä parannuksesta hyvän nykyfenkkuyksilön soundiin nähden...

Mutta ne, harvat jotka näkee sen itelleen passeliks, tekee niin, vaikka muut kuinkakin päivittelis ja kohkais...

https://www.kitarapaja.com/fender-stratocaster-1957

----
AC30 -74 otti jo ja lähti. Mutta ostaja oli nauhakaikumiehiä, ja nyt tolta Voxilta jäi isännättömäksi Rikstone kaikulaite, jossa on niin paljon säätöjä, että se sopii sekä rock- että surffikaiuksi, Accutronics jousipakka, toteutettu pelkästään putkilla, myös kaiun äänen väriä voidaan säätää. Eli sen voi nyt tarjota ton vanhan ilmoituksen "AC 15":n kaveriksi pakettihintaan.

Siis 4-kanavainen 15 W EL84 point-to-point putkari 60-luvulta + monipuolinen putkikaikulaite:

https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1448184

Jos oot hyvä tinkimies, lähtee tänään pakettina halvalla. Pelkälle putkarikaikulaitteelle nään käyväksi arvoksi 350 e.

Vintage stratocastereita pakettiin löytyy tosta:

https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1456135

---
oOo:lle ja muille yhtä fiksuille tiedoks, tää loppuosa on vaan seuranta case study vintage AC30:n omistajille siitä, miten EI nykyään KANTSI myydä vanhaa Vox AC30:stä, jos haluaa siitä siihen sijoitetut haulit takasin himaan.

Esim. Swart AST-tyyppisillä vahvareilla (pakollisen alnico-kajaripäivityksen jälkeen) suurin osa kitaristeista pärjää ihan yhtä hyvin ellei paremminkin, kun siinä on reverbikin jo valmiiks, eli ei kyllä tarvii kanniskella enää 34 kiloista jöötiä. 15-20 putkiwattia sallii ihan riittävän headroomin, ja teho riittää näin PA-aikaan ihan joka paikkaan. Monet myös tykkää enemmän 6V6:n särösoundista kuin EL84:n säröstä. Turhan kallita noi Swartin tietty on, eli kantsii teettää enemminki AST:n kopsu jollakin ammattimiehellä niin sen saa jo puoleen hintaan. Vahvistin- ja kaikuratkaisut on siinä hyvin yksinkertaset, mutta hienosti toimivat. AST orkkiskajari on normaali keraaminen tusinakajari.

Olis toki kantsinut vaan raa'asti palotella, eli EI KANTSI nykyään myydä kokonaisena ton ikäluokan AC30:iä. Noissahan tekee nykyään kokonaisena myydessä reippaasti tappiota, jos on ostanu joskus 10 - 15 vuotta sitten, kun hinnat oli huipussaan. Vaikka silloin luultiin saavamme huippuvahvarissa samalla myös hyvä sjoitus rahalle...

Toisaalta nyt saatiin aikaan yks onnellinen mies, joka totesi, ettei kehtaa voxikaupassa nyt yhtään edes tinkiä. Tuskin myy pois ainakaan 40 vuoteen, kun oli sen verran nuoren oloinen kaveri. 2 miestä siinä nyt kumminkin tarvittiin kantamaan Voxia lodjussaan jo meiltä kotoa lähtövaiheessa...

Hinta: 490 €

Osasto: Kitaravahvistimet ja -kaapitKombot
Paikkakunta: Kirkkonummi (Etelä-Suomen lääni)
Sähköposti: 30caster@gmail.com
 

Ilmoituksen #1454591 kuva


Kommentit

o0o: Mitä sä tässä maailman pisimmässä myynti-ilmossa myyt? Hirvittävän sekava teksti.
caster30: Ei sulle mitään jos et tarvii 15 wattista ptp vahvistinta, etkä omista vintage ac30:stä, jota oot aikeissa myydä pois. Sä voi helposti blokata mun ilmotukset iteltäs pois, jos menee yli ymmärryksen. Hyvät jatkot, jos oma ei riitä.
caster30: s e l k o k i e l e l l ä : Vintage Vox AC30:stä (74 - 77) ei nykyään kantsi myydä kokonaisena, vaikka kuinka sydän särkyis sen palottelusta. Arvokkain osa on vanhat alnico-kajarit, joista voi varmaan saada tonninkin, kun oikea tarvitsija löytyy.
caster30: Ostajia diiliin tarvitaan tasan tarkkaan yksi. Kaikki vanhat pierut tietää, että kajarit kaiken aikaa paranee käytössä, kunnes kalvot vanhuuttaan hajoavat...
caster30: Celestionin vanhat alnicot on uskomattoman kestäviä ikäänsä nähden, mutta monet amerikkalaiset vintage kajarien kartiot voi mennä tuhannen p-llun päreiksi jo ihan pelkästää rahdin aikana amerikasta tänne.
o0o: Mutta AC30 on jo siis myyty, joten ilmonhan vois heittää mäkeen?
o0o: En muuten tosiaan sulta mitään ostaiskaan. Ton Rikstonen reverbin olisin sulta aikoinaan ostanut muistaakseni 100-150e kalliimmalla mitä nyt pyydät, mutta kun ilmoitin laitteen ostavani päätitkin sen jälkeen nostaa hintaa.
caster30: HAH! Arvoisa 3 nollan neropatti, johan rupes sulta legendaa lentään "ostohaluistas" ei nimittäin oo ennen oltu minkäälaisissa yhteyksissä. Vintage AC30 ja Hohner on ollu alusta lähtien myynnissä samassa ilmotuksessa...
caster30: Nää persaukiset koskaan mitään ostavat toisten ilmotuksiin tulevat tyhjän kitisijät on oma tyhmyyden ja samalla myös eräänlaisen hauskuuden lajinsa, jos vaan toisinaan tylsinä aikoina viittii pitää kommenttikentää auki.
caster30: Mulla on näistä teoria. (1) ne asuu pääsääntösesti kotona mamman helmoissa, (2) äiskä laittaa ruuat, pesee pyykit, petaa petit, siivoo huoneen... jotta omalle Kullan nupulle jää kaikki aika sen ainoseen rakkaaseeb harrastukseen: nettritrollaamiseen.
caster30: Tää trollikansa on siitä vekkulia, että jos pitää kommenttikentän kiinni, ne ei voi vastustaa kiusausta yrittää yksityisviesteillä trolllaamista. Voi iso V mitä idiootteja! Opettelisivat ennemmin soittamaan, se on paljon kivempaa!!
caster30: Trollit! Nyt kiirustii älynväläyksiänne suoltamaan tähän, silla tää ilmoitus ei oo enää pitkään auki. Hopi Hopi!
caster30: PS. tilllindemannilaiset. Jos ette oo tajunnu, yksityisviestitrollaus ei nyt oikein onnistu, kun on toi estolista. Sinne menee bittien taivaaseen kaikki mitä tekstikeskisormes kykenee tuottamaan...
o0o: Ihan taatusti ollaan oltu ennenkin yhdeydessä koskien Rikstone reverbiäsi. Ol
o0o: Teoriasi siitä, että olen persaukinen on myös siinä mielessä mielenkiintoinen, että mikään rahasumma ei taida riittää ostamaan sulta tota AC30 komboa minkä kuva ilmoituksessa on ja mistä kirjoitat, koska OLET
o0o: ...myynyt sen jo pois.
caster30: Oot kyllä tässäkin väärässä, tarjoo 2500 e, niin saan sillä jo hommattua sen sulle. Saataisko noin kaupat? Yritä saada ne ilmotrollikaveris vaan mukaan, kun sulta ei oikein irtoa.
caster30: Mutta oOo, jos oot oikeesti hyvän hyvän putkireverbin tarpeessa voin myydä sen sulle tässä pikku verbaalisessa kädenväännössä saatujen henkisten vammojen kompensoimiseks 300 eurolla, tää on spesiaalihinta noudettuna. Asiat asiana ja vittuilut vittuiluina.
caster30: Asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat.
o0o: Erittäin hyvä diili se 300e. Meillä kaatui viimeksi kaupat siinä vaiheessa kun kysyin lähettäistkö laitetta matkahuollon kautta bussiennakolla.
caster30: Silloin kun sovin yhden tyypin kanssa kaupat bussiennakolla, ja tyyppi ei sit hakenutkaan kitaraa, kun rahat oli kerenny mennä kurkusta alas, päätin, että en tee ennakolla kauppoja, jos ei oo maksettu kulunkeja etukäteen tilille. Sorry näin on nytkin.
caster30: Eli turvallinen tapa ennakkokauppoihin on, että ostaja maksaa sen verran kuin posti tai MH velottaa palveluista kaiken kaikkiaan, jos lähetys lunastamattomuuden vuoksi palautetaan myyjälle. Se vähennetään sit bussiennakon määrästä.
caster30: Eli turvallinen tapa ennakkokauppoihin on, että ostaja maksaa sen verran heti tilille kuin posti tai MH velottaa palveluista kaiken kaikkiaan, jos lähetys lunastamattomuuden vuoksi palautetaan myyjälle. Se vähennetään sit bussiennakon määrästä
tumo7: Viihdyttävää luettavaa, kiitos! Päivän naurut sain tästä, melkein lensi kahvit näppikselle
petteri m: AlNiCo -magneetin tuottama kenttä heikkenee 50 vuodessa varmaan jonkun prosentin korkeintaan eikä ilmiö takuulla ole vastuussa mistään soundillisesta taiasta. Sen toki uskon että hyvin soi.
petteri m: Paljo soittaminen ja ikääntyminen vaikuttaa kyllä kartioon ja sen ripustuksiin sekä liimoihin jotain
petteri m: Muutenkin taitaa olla niin jotta sekä kitaramikrofoneissa että kajareissa on kovin paljon muuttujia ja kaikella on jokin vaikutus, kokonaisuus aina ratkaisee. Sopivasti valittuun vahvistimeen asennettu vintagekajari voi olla aivan hunajaa mutta ...
petteri m: ...toisessa taas se menee hukkaan. Ugh, olen puhunut.

Yhteensä 28 kommenttia. Lisää kommentti!


Saman käyttäjän muut ilmoitukset

17.06.2019 Ostetaan: Katana 50 W kombo
17.06.2019 Myydään: Wasa Craft Kajari ja Celestioneita (mm. vintage Silver Buldog)
13.06.2019 Myydään: Hohner, 4-kanavainen point-to-point "AC15" 60-luvulta
13.06.2019 Myydään: Kauloja, lankkuja, mikkejä + tilpehööriä
08.06.2019 Myydään: Vintage stratoja, Greco Super Sound, Super Rock'n'Roller 700
28.05.2019 Myydään: Vintage stratoja, Greco Super Sound, Super Rock'n'Roller 700
14.05.2019 Myydään: Paavali Gibsonin Epistolat -80 USA; Les Paul Recording
05.05.2019 Myydään: Epiphone Les Paul (Korea,2003) Lace mikit; vai sittenkin Strato?
03.05.2019 Myydään: Vintage law-suit stratoja MIJ, ja uudempiakin edullisesti

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti