Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Lennu
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Vinkkejä ison kuuloisten kitaroiden äänittämiseen?
Aika:28.05.2011 08:03
-septimisti-: Näin yön (ei enää edes niin pimeinä) tunteina tilityksenomainen kysymys kanssakaiffareille.
 
Kun niitä kitaroita soitellaan päällekkäin, niin onkos tyypeillä olemassa jotain selkeää logiikaa sille, miten niitä erilaisia saundeja ladotaan kasaan, vai mennäänkö ihan mutu-fiiliksellä puolisokkona tasoristeykseen ja toivotaan parasta?
 
Kysyn siksi, koska itse käytän edellä mainittua toikkaroivaa toimintamallia.
 
Tietysti jos ajatellaa vaikka tilannetta, että kaksi kitararaitaa nakuttavat älyttömän hienoa ja tiukkaa riffiä laidoillaan tsägällä valituilla soundeilla, niin keskelle tuleva tilulii-osuus säkeistöt jakavan rumpufillin päälle vedetään kirkkaan raastavalla midletreble-soundilla jne. Mutta entä sitten ne muut. Millä tavoin haette keskenään (ja vielä basson & muun roippeen) kanssa matchaavia soundeja, vai haetteko edes tarkoituksella mitenkään toisistaan sen isommin poikkeavia kitarasoundeja?
 
Entä sitten jos päällekkäin ladotaan vielä useampia ottoja niihin elämää suurempiin kitaramuureihin? Yksi otto pienellä säröllä bass-namiska kaakossa, toinen vähän isommalla säröllä bass-nuppi nollassa middle ja presence täysillä ja kolmas jne jne?

 
Yleensä se on kuitenkin kitaristin sovitustekninen asia. Eli se soittaa eri asemasta, eri soundilla jne. Muuten se on just tuota Mikaelinkin mainitsemaa EQ:tuksen tarvetta, mikä ei kyllä munkaan mielestä sais olla ihan se lähtökohta. Mutta jengi nyt tekee aina niin erilailla, lopputuloshan se ratkasee. Voi tuotakin kokeilla, mutta kivistä suota ennustan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=201243