Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jungleman
Alue:Elektroninen ja elektroakustinen musiikki
Aihe:Sampleria kotikäyttöön
Aika:25.05.2011 23:12
sime97: Se tulisi mun bändin käyttöön niin että sillä voisi tehdä joihinkin biiseihin erikoisia efektejä ja voisi muokata ääniä. Tarkoitus ois myös tehdä tallenteita.
 
Ahaa. Siis ei ihan kotikäyttöön, ainakaan sellaisena kuin minä termin ymmärrän. MPC1000 toimii tuollaisessakin käytössä, mutta on melkoisen paljon monipuolisempi - ei mikään pelkkä maustemylly vaan täysiverinen instrumentti.
 
Spesiaaliefekti- ja muljutuskäyttöön sopii mainiosti Korg Kaoss Pad 3, miksei myös Korg Microsampler. Ensinmainitulla pääsee pikavauhtia asian ytimeen, jälkimmäinen saattaa olla vähän monipuolisempi. Kaoss Pad 3:n rinnalle nousee myös Roland SP-404SX (tai vanhempi SP-404), molemmilla omat vahvuutensa: KP3 on ehkäpä enemmän sampleominaisuuksilla maustettu efektiprosessori, SP-404(SX) taas enemmänkin efektointiominaisuuksilla maustettu sampleri. Fiiliskysymyksiä... tutustu noiden ominaisuuksiin aluksi, väittäisin että millään noista et mene pahasti metsään.
 
...mutta, millään samplerilla ei ole kauhean järkevää tehdä tallenteita. Tuossa hintaluokassa, siis. Akai MPC5000, Roland MV-8800 ja muutama muu malli kyllä kykenevät siihen, mutta hinnoissa mennään jo pitkälle toiselle tonnille. Lähtökohtana pitäisin kyllä sampleri/efektorin ja tallentimen erillään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=7&t=201264