Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mikael
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Vinkkejä ison kuuloisten kitaroiden äänittämiseen?
Aika:25.05.2011 14:59   (muokattu 25.05.2011 15:21)
mokoma palikkaköökinklopinklappi:
Eli kuinka asetan mikrofonin vahvistimen eteen, miten särötettyä ym. ääntä kannattaisi hakea vahvistimesta ja minkälaista jälkituotantoa raidoille kannattaa tehdä?
 
Pähkinänkuoressa, kuinka saada eniten irti näillä vehkeillä?

 
Säädä vahvistin niin että se kuulostaa hyvältä. Laita mikki lähelle kaappia osoittamaan keskelle kartiota kohtisuoraan edestä. Säädä gain mikkietusesta niin että huiput on n. -6db äänityssoftassa. Soita hyvin.
 
Tällä pitäis päästä jo todella pitkälle. Halutessasi voit kokeilla muuttaa mikin paikka viemällä sitä lähemmäs kartion reunaa tai kääntämällä sen kulmaa kaiuttimeen nähden. Kokeilemalla selviää miten soundi muuttuu. Yleensä ihan keskeltä tulee eniten yläpäätä mikä ainakin mun mielestä on useimmiten hyvä asia raskaammassa matskussa. Pääsääntö on kuitenkin: kuuntele ja kokeile ja luota omiin korviin.
 
Sit kun oot äänittänyt niin vaihtoehtoja on niin paljon että mitään yksiselitteistä ei oikeen voi sanoa. Yleensä mulla on kitarakanavassa ainakin kompura (tai useampia) ja eq. Efekteistä ainakin särö, dealy ja jonkinmoinen tila/kaiku toimii usein hyvin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=201243