Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rantsu
Alue:Koskettimet
Aihe:Mikä ihmeen Akai?
Aika:25.05.2011 11:02
tepposal: Kyllä Akai pitäisi olla tuttu nimi, varsinkin jos on syntynyt ennen 90-luvun loppua...
 
Akai oli tosiaan rautasamplereiden myöhemmällä kaudella ykkösnimiä, eli 80-luvun lopusta siihen asti, kunnes softat tappoivat ne. 70-luvun lopusta alkaneella samplerien aikaisemmalla kaudella oli kyllä ihan muita nimiä, kuten Fairlight CMI ja EMU Emulator, jotka oli suht tyyriitä, lievästi sanottuna. Mun eka sampleri oli Akai S2000.
 
Mullakin on tuo VX-90. Tykkään kovasti sen oikeiden VCO:iden saundista. Arkkitehtuuri vastaa jotakuinkin Junoja analogi-choruksineen, mutta saundi on vähän erilainen. En pidä sen ohjelmoinnista (2U räkki kun on), enkä ole sitä vielä biiseissäni käyttänyt. Kyllä mä vielä käytän... Sen ohjelmoiminen on sinänsä aika selkeää, mutta minusta se on hidasta, ja on tuossa muitakin synia joissa potikoita riittää.

 
Ja Akaihan on ollut nimenomaan äänentallennukseen erikoistunut laitevalmistaja, joka teki laadukkaita kela- ja kasettinauhureita lähinnä koti- ja puoliammattilaiskäyttöön jo 60-luvulla. 80-luvulla Akai erikoistui sitten digitaaliseen tallennukseen, ja ryhtyi valmistamaan samplereita ja kiintolevytallentimia. 1986 markkinoille tullut S900 oli oikeastaan ensimmäinen sampleri, jonka hinta oli järjellisissä rajoissa ja äänenlaatu riitti ammattikäyttöön. Siitä ja etenkin sen seuraajasta S1000:sta tuli eräänlainen teollisuusstandardi pitkäksi aikaa. Noi analogiset syntikat ovat käsittääkseni olleet vähän sellainen kumma lyhytaikainen sivuhaara Akain tuotantopolitiikassa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=201227