Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Wradlin
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson väärennös
Aika:20.05.2011 16:17   (muokattu 20.05.2011 16:20)
blues guitar: Mutta kertokaapa asiantuntiat erottaisiko esim. Tokain LS ja LC malleja esikuvastaan jos Tokain kohdalla lukisi Gibson?
 
Yksi helppo "erotuskohta" on tuo kaularaudan suojalevy; Gibsonilla on se Bell -malli joka on kiinni kahdella ruuvilla. Tokain korea-kiina -akselin Lespoissa se levy taas on kiinni kolmella ruuvilla ja mallia "pyöristetty kolmio". Tokain japanilaisissa levy on kahdella ruuvilla kiinni, mutta malliltaan joko samanlainen kuin korea-kiina -kepeissä tai sitten terävä versio Gibsonista.
 
Toki nuo on helppo vaihtaa, ei siinä mitään. Ja varmasti vuosien saatossa nuissa trussirautojen suojalevyissä on ollut vaihteluitakin, mut yleisesti ottaen tuostakin näkee eron. Rungon muotoeroista en osaa sanoa mitään. Mikkikehykset taas voi olla vähän erikokoisia (USA - Eurooppa -mitoitusten erot) mutta niitä ei helposti silmällä erota.
 
Edit: Sanotaan nyt vielä, että jos olisi japanilainen fret-edge bindingeillä varustettu LP, johon olisi vaihdettu Gibsonin logo ja TRC niin tuskinpa erottaisin Gibsonista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=201146