Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Schnowotski
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Vinkkejä "epäämääräisten" biisien/ideoiden taltiomiseksi?
Aika:18.05.2011 14:33   (muokattu 18.05.2011 14:35)
Jucciz: Komppilappu (eli minimissään kappaleen rakenne ja sointumerkit, mahdollisesti myös harmonian rytmi sekä joitain uloskirjoitettuja melodioita, breikkejä, soundiohjeita yms.) on aika näppärä tapa kirjoittaa biisin peruspalikat ylös.
 
Tämä. Sointukierto, mahdolliset melodiat, tärkeät rytmiset idea ja jotain sanallisia ohjeita kuten "Himmaillen", "Silain vammasesti nykien" tai "Kuten se yks biisi". Tuollaisia lapukkeita on itselläni nuottivihkot täynnä.
 
Ja tuo juttu, että hyvät ideat kyllä muistaa on tietenkin itsestäänselvästi roskaa. Eihän asian muistaminen ole kiinni siitä miten kiva se itselle on, vaan siitä, kuinka yksinkertainen se on - tai kuinka yksinkertaiseksi ideaksi abstrahoitavissa -, kuinka usein sitä representaatiota vahvistaa ja toisaalta kaikesta muusta, joka voi vaikuttaa siihen muistijälkeen (stressi, muut muistettavat asiat jne.).
 
Se ajatus, että "hyvät ideat kyllä muistaa" tulee varmaan juuri tuosta, että niitä kivoja ideoita muistelee useammin - mutta ei se mikään siihen kivuuteen per se liittyvä ominaisuus ole ja kaikkea on lähestulkoon mahdotonta pitää mielessä. Ainakin tällaiselle nuoruusiän dementikolle (vitsillinen kielikuva).
 
Ja vielä tuohon Juccizen kehotukseen...
 
Nuotinkirjoituksen opettelua suosittelen kaikille EDES sen verran, että omat, päässä pyörivät jutut pystyisi kirjoittamaan ylös.
 
...on pakko sanoa, että juuri näin. Nuottikirjoitus on typerryttävän simppeliä yksinkertaisimmalla tasollaan. Ei taatusti kenellekään ylivoimaista oppia suht nopeasti sen verran että saa sen hittimelodiansa jonkinmoiseksi luonnokseksi vihkon reunaan. Helpottaa myös yleisesti kommunikointia toisten muusikoiden kanssa: kuinka vapauttavaa onkaan kun uutta ideaa treeneihin tuodessa ei mene aikaa siihen, että näyttää kitaran kaulalta että "soita näin", vaan nakkaa nuotin pöytään ja sitten soitetaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=201101