Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:johanssen
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Työhuoneen ikkunan äänieristys
Aika:18.05.2011 08:29
Kiitos. Tässähän tulikin jo paljon asiaa ja lisää pähkäiltävää. Mie kun olen luonteeltani sellanen, että kun kohtaan ongelman, niin se pitäis pystyä ratkaisemaan aina kertaheitolla.
 
Asunto, jossa tää min työhuone(reilut 12 m3) on, on 70 m3 kolmio(valm. 1968). Koko taloyhtiössä tehtiin 5 vuotta sitten ikkuna remontti, jossa kaikki ikkunat vaihdettiin karmeineen nykyaikaisiin kaksilasisiin. Mutta kun ite hommasin tän kämpän 2 vuotta sitten, en voinut tietenkään vaikuttaa sen remontin vaiheisiin. Ikkunat on mitkä on. Sähköt teetätin ennen muutoa kokonaan uusiks mittaritaulua myöten.
 
Huoneessa työskentelen ovi auki eikä liikenteen ääni häiritse, paitsi silloin kun äänitän akkaria, laulua, puhetta tai foleyta. Kovempiääniset soittimet hukuttaa kokonaan pienen hurinan.
 
Meinaan, et jos työhuoneeseen tahtoo parannuksen, jonka hinta on luonnonvalon menetys, ni kyseessä on helvetin kallis parannus.
 
Tää ei oo ongelma, sillä alusta lähtien on huoneessa ollut paksut pimennysverhot, eikä luonnon valo ole tähänkään saakka pääsyt huoneeseen. Luonnonvaloa mie saan muutenkin kun työhuoneessa. Tietenkään tää ei oo mikään energiatehokkain vaihtoehto, kun on aina työskennellessä sähkövalo päällä. Mutta vastaavasti huone on kyllä lämmin, sillä viime talvenakaan ei tarvinnu pitää patteria työhuoneessa päällä, ja oli meinaan aika hulppiat pakkaset pitkään(koko kämpässä oli vain yksi patteri päällä koko talvena olohuoneessa).
 
Toki voi olla, et karmin ja seinän väli on pelkkää ilmaa. Ei ois ensimmäinen kerta ko eristeet on valahtaneet painovoiman tahtomaan suuntaan.
 
Tämä asia täytyy tarkistaa, ennen muuta hätäilyä.
 
Huolellinen tiivisteremontti on silloin paikallaan
 
Tiivisteet on OK.
 
Hetkinen, nyt tuli mieleen että lämmityksen ilmakiertohan johdetaan Suomessa ikkunoiden kautta, jättämällä karmeihin rako. Tätä pitää vähän katsella ennen kuin alkaa askarrella, ettei tuu kondensiovettä ja hometta.
 
Tähän saan vastauksen tutulta rakennusmestarilta, joka varmasti tietää myös, pitääkö muutostöissä olla yhteydessä taloyhtiöön. Varmaan hän voi myös opastaa koko projektissa. Ei tullu vaan mieleen kysyä, ennen kuin heittelitte näitä hyviä pointteja, jotka pitää ottaa huomioon(oma menttaliteeti kun on "ei tarvi auttaa").
 
Nää Kiven ja rintapekin heittämät lisälasi ja lisäpuite hommat setvin myös. Eiköhän jostain löydy kustannustehokkain vaihtoehto.
 
Vielä kerran kiitokset ja kumarrukset kaikille nopeista vastauksista.
 
Kun saan projektin päätökseen, pistän tänne vielä tarinaa sen kulusta, niin voi joku saman asian kanssa pähkäilevä saada ehkä jotain osviittaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=201070