Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hahuusko
Alue:Koskettimet
Aihe:Yamaha CS2X Propleema
Aika:18.05.2011 01:30
Ihan helposti tuo soundien pinoaminen ei onnistu, eikä välttämättä ollenkaan. Soundeista riippuen tämän rajoituksen tosin saattaa pystyä kiertämään. Jokainen soundihan koostuu CS2x:ssä enimmillään 4 erilaisesta layeristä, ja jokaisella layerilla on oma program. Oikeastaan jos Tritoniin vertaa, niin CS2x:n soundit ovat niin kuin Combi-soundeja. CS2x:ssä ei vain ole erillistä Program-modea.
 
Mutta kuitenkin jos lähtökohtana on vaikkapa tuo pianosoundi (jossa on muistaakseni vain yksi layer), niin muille layereille voi sitten laittaa soimaan ne programit, jotka ovat käytössä esim. tuossa Venus-soundissa. Paitsi tietenkin jos Venus-soundissa olikin 4 layeriä, niin niistä saa sitten pianon kanssa yhtä aikaa vain 3.
 
Lopputulos voi silti kuulostaa vähän väärältä, koska CS2x:ssä on jokaisella layerillä oma eq, jota tosin voi säätää vain tietokone-editorilla (tai muuten SysEx-komennoilla) ja eq-asetukset muistaakseni eivät kopioidu silloin, jos tällä tavalla laittaa jonkin soundin programeja soimaan toisessa soundissa. Ja jos kummassakin soundissa on käytössä "Variation"-efekti ja se on merkittävässä roolissa, niin sitten ollaan pulassa. Variation-efektejähän voi olla kerrallaan käytössä vain yksi.
 
Mutta jotenkin näin se taisi mennä. Oman CS2x:ni myin pois joskus kahdeksan vuotta sitten.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=201094