Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rintapek
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Työhuoneen ikkunan äänieristys
Aika:17.05.2011 17:10
kivi: Vähän tuntuu rajulta ratkaisulta, ja kärsiihän se viihtyvyyskin kun valo katoaa.
 
Näin just. Ikkunoihin tehtävät muutokset on osin taloyhtiönkin asioita, et ihan omin luvin ei kande mitään järeää ratkaisua miettimään. Yleensä kyl sisälasit on osakkaan vastuulla. Yhteys isännöitsijään ja kertoo ongelman ja kysäys, et mitä asialle vois ja sais tehdä.
 
Kun ei o tietoa, et minkä tyyppiset ikkunat on kyseessä, niin ei voi ko sanoa, et vaikkapa vanhoja kaksilasisia ikkunoita on parannettu ihan sillai, et on kunnostettu pokat ja vaihdettu sisälasiksi moderni eristelasielementti. Tos tapauksessa äänen kannalta paksumpi lasikin vois riittää.
 
On olemassa myös lisäpuitteita asennettavaks karmin väliin tai sisään.
 
EDIT: Hetkinen, nyt tuli mieleen että lämmityksen ilmakiertohan johdetaan Suomessa ikkunoiden kautta, jättämällä karmeihin rako. Tätä pitää vähän katsella ennen kuin alkaa askarrella, ettei tuu kondensiovettä ja hometta.
 
Vanhoissa taloissa tontyyppistä ratkaisua on käytetty. Ulkokarmi tai sen alareuna joko kokonaan tai osittain tiivistämätön. Ulkopuoli harvempi kumminkin, niin lasinväli ei huurru. Sisäikkunas sit karmin yläreunasta pätkä tiivistettä pois, jos sieltä on tarkoitus imeä korvausilmaa. Yleensä kumminkaan ei ole vaan käytetään korvausilmaventtiiliä. Puulämmitteisis taloissa on tuokin ollut käytössä. Ne imee palamisilman jostain, joten "hallitusti" ikkunan läpi on parempi kuin lattian ja seinän raosta. Nykyään kutsutaan vissiin nimellä "korvausilmaikkuna"?
No, tänäpänä sit ei o lämmitysuuneja, mut on koneellinen poisto. Sen kans on yleensä asennettu ne korvausilmaventtiilit.
 
Mut, jos se lasi ja karmi ei o tiiviit, niin eihän se silloin ääntäkään pidä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=201070