Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kivi
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Työhuoneen ikkunan äänieristys
Aika:17.05.2011 15:39   (muokattu 17.05.2011 15:42)
johanssen: Työhuoneen ikkunan läpi kantautuu liikeenteen ääntä. Ääni ei häiritse normaalia elämää, mutta äänihommien kanssa se välillä vähän kirpasee. Työhuone on kerrostalon kuudennessa kerroksessa ja lähellä kulkee päivisin vilkas liikenneväylä. Talossa on paksut kiviseinät, jotka kyllä eristävät riittävästi ääntä. Täysin äänettömaksi huonetta on pikkurahalla mahdoton saada, mutta jos sais jotain parannusta aikaan.
 
Auttaisiko asiaa, jos rakennan ikkunan ympärille tiiviin kehikon kakkosnelosesta, täytän sen tiiviisti isoverin KL Aku 95 mm paksuisella eristevillalla ja lyön päälle ensin gyprokin normaalilevyn ja vielä päälle Gyprokin erikoiskovan niin, etteivät saumat osu edellisen kerroksen kanssa samaan kohtaan?
 
Ikkunassa on matalat karmit, 10 mm, ja itse ikkunan sisälasi on sisäseinän kanssa samalla tasolla. Ikkunan koko on n. 1650 x 2000 mm. Ikkunaa ei tarvitse aukoa ja ilmankierto on järjestetty muuten toimivasti. Työhuoneessa on myös hyvä, ääntäeristävä ovi, joten ikkuna on huoneen "kipupiste".
 
Rakenne olis nyt sellanen, että jos kämpän myynnille tulee jostain syystä tarvetta tulevaisuudessa, niin rakenteen saa helposti purettua ja jäljet siistittyä.
 
Olisko muuta huomioon otettavaa, te asioista perillä olevat GURUT?

 
Vähän tuntuu rajulta ratkaisulta, ja kärsiihän se viihtyvyyskin kun valo katoaa. Mä uskoisin että riittävä äänieristys saadaan laittamalla ikkuna-aukon päälle toinen ikkuna joka on erivahvuista lasia kuin ensimmäinen. Totta kai kokonaisen ikkunan ostaminen on kalliimpaa kuin kakkosnelosen ja kipsilevyn, mutta saahan noita käytettyjä ikkunoita karmeineen, vaikka mitä tuplaikkunoita, sellainen mutta sen verran isompi että raamit saa propattua suoraan seinään, ja sitten vaan tiivistät saumat kunnolla.
 
EDIT: Hetkinen, nyt tuli mieleen että lämmityksen ilmakiertohan johdetaan Suomessa ikkunoiden kautta, jättämällä karmeihin rako. Tätä pitää vähän katsella ennen kuin alkaa askarrella, ettei tuu kondensiovettä ja hometta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=201070