Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ap78
Alue:Laulaminen
Aihe:Keikalla laulaminen/Äänihuulet
Aika:16.05.2011 13:48
1. mene laulutunnille kitarasi kanssa ja analysoi opettajan kanssa SIELLÄ tilannettasi
2. Älä analysoi keikalla yhtään mitään vaan vedä tunteella. Jos liikaa funtsit ja kelaat, sä mietit esiintyessäsi ihan vääriä asioita. Tunne liikuttaa kehoa ja keho liikuttaa mieltä. Jos yrität laulaa järjellä, kulutat silläkin ääntäsi.
 
3. Huolehdi kuulemisestasi, mutta ei liikaa. Totuttele tuntemaan kehossasi laulamisesi resonointi miltä silloin kehossa tuntuu ( ja missä tuntuu) kun homma pelittää ja ääni kestää
 
4.Älä lämppää liikaa ennen keikkaa LAULAEN. Tee huulitäryä, juokse, venyttele mutta älä liikaa laula.
 
5. Muista nesteen juonti ennen keikkaa! EI kaffee, ei kossua vaan vettä tai mehuu, ainakin sekaan.
 
6. Tupakansavu, savukoneet ja tunkkaset keikkapaikat saa allergisen ihmisen tukkoon helposti ja ääni on taas karkumatkalla.
 
Kaikista eniten veikkaisin että kitaraa soittaessasi sulla yläkropan lihakset jännittyy enemmän kuin tavallisesti, laulusi ei enää kuulosta yhtä voimakkaalta--> alat prässätä kovempaa ja äänihuulet ei o tottunut siihen että paine on liian kova. Huolehdi niskan ja hartioiden rentoudesta silloinkin kun harrastat huutamista tahi rääkymistä.
 
ELÄYDY laulamaasi tekstiin ja anna oikein tunteiden viedä ääntäsi, silloin ollaan hyvällä ja luonnollisella tiellä, oli tyylilaji mikä tahansa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=200440