Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Speedy
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Nuottien lukeminen ja käsijärjestys
Aika:06.05.2011 13:38
mattjuha: Varsinkin suuremmassa orkesterissa osan vaihtumisen kuulee usein siitä, kun alkaa jotain uutta tai jokin soitin tulee mukaan.
 
Siinä vaiheessa voi olla jo myöhästä, fillit tulee usein ennen kun osa on vaihtunut..=) Mutta onko teillä kapua, se usein näyttää osien vaihtumiset, tai ainakin voit pyytää näyttämään.. Muun bändin kuunteleminen on tärkeää, samoin kun musiikkiin tutustuminen kuuntelemalla kyseistä tyyliä.. Harvoin rumpalin nuoteissa olevat asiat on "oikein" tai niin hyvin kirjoitettu että niistä välittyisivät kaikki ne asiat joita itse voisit musikaalisuudellasi tuoda esille.
 
Jos olet soittanut paljon korvakuulolta, uskoisin että pystyt helposti/nopeasti hahmottamaan kappaleen rakenteita sekä kuulemaan soinnuista, melodioista yms asioista biisien kulkua. Tommosessa musassa ne menee aika usein suht loogisella tavalla.. eli samalla tavalla..=) Muutenkin nuoteista kannattaa yrittää päästä irti mahd pian, mukavampi katsella tyttöjä yleisöstä kuin pampuloita paperilta..;) Tokihan nuotit voi olla vierellä "varuiksi", ja vaikkei biisien rakenteita ulkoa osaisikaan voi niitä vilkuilla siinä sivussa.. Ylimerkkaus kynät on oivia apureita, joilla voi tärkeempiä paikkoja merkkailla ylös, niin ne löytyy sitten helposti..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=151194