Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:M-Sävel
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Sibelius 5, nuotiston koko
Aika:04.05.2011 10:11   (muokattu 04.05.2011 19:31)
Jaa, mikähän ihme siinä sitten on? Joo se tosiaankin pyyhkii viivaston pois ja siirtää vielä nuotit miten sattuu (toistensa päälle). :((
 
Mutta kokeilenpa tuota, että kolmas tahti vain haidata.
 
EDITTI: Elikkäs onnistui. Jo se helv...sinki oli monimutkaista! Miksi Sibeliuksen insinöörit ovat tehneet niin epäloogisen käyttörajapinnan? Noh, tottumuksen kautta tällaista vaikeaakin ohjelmaa kyllä oppii käyttämään.
 
Nyt tiedän miten ihmeen lailla esim. kaksi tahtia sisältävä rivi saadaan asemoitua siten, ette tahdit eivät ole ylileveitä.
 
1. Poista kaikki ylimääräiset tahdit (valitset Shift pohjassa ja sen jälkeen Ctrl pohjassa painat näppikseltä Delete) niin , että jäljelle jää ne kaksi ylileveää tahtia.
 
2. Luo uusi tahti "Create -> Bar -> Single". Sinisella nuolella klikkaat viimeisen tahdin päätyä. Näin sinulla nyt tyhjä tahti viimeisenä.
 
3. Luo pääty (se missä on ohuempi ja paksumpi viiva, en tiedä sen virallista nimeä) "Create -> Barline -> Final" ja samalla tavalla klikkaat sinisellä nuolella nyt toisen ja kolmannen tahdin välistä. Nyt Sibis luo päädyn toisen tahdin loppuun.
 
4. Valitse viimeinen tahti. Sen jälkeen "Create -> Other -> Instrument Change". Valitse "Choose from" -ruudusta "All Instruments" ja sen jälkeen "Family" -luettelosta "Others". Ruudusta "Instrument" valitse "No instrument (hidden)". Näin Sibelius muuttaa viimeisen tahdin taukoineen ja kaikkineen näkymättömäksi.
 
5. Nyt viimeisestä tahdista pitäisi olla näkyvissä enää päätyviiva. Se saadaan pois näin: "Create -> Barline -> Invisible" ja sen jälkeen jälleen sininuolella klikkaat päätyviivaa. Huom.! Jos sinulla on kaksirivinen nuotti, joudut tekemaan kohdan neljä erikseen jokaiselle riville!
 
Kiitos erittäin paljon Janukselle! Kyllä nyt tuli opittua Sibeliuksesta taas paljon! Saattapi olla, että tulevaisuudessa joudun herättelemään tätä triidiä jälleen eloon uusien kysymysten ilmetessä. :D
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=199127