Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jkourula
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Viive ja päätesärö?!
Aika:03.05.2011 07:48
Keppi: Mulla on vahvistin, jota tykkään luukuttaa päätesäröllä. Sitten mulla on putkella höystetty viivepedaali, jonka soundista tykkään myös. Tykkäisin käyttää just sellasta suhteellisen voimakasta viivettä..vähän rautalankamaista nauhakaiku meininkiä, mutta..
 
en saa näitä kahta "elementtiä" toimimaan yhdessä?! Tulee väkisin sellasta epämiellyttävää kaaottista psykedeliaa.
Minun suppea oppimääräni efektien käytöstä kertoo, että viive tulisi sijoittaa ketjussa vasta särön jälkeen(siksi varmaan viive/kaiku sijoitetaan mieluummin efektiluuppiin?!).
Onko ongelma nyt se, ettei se viive vaan yksinkertaisesti voi toimia, koska päätesäröhän muodostuu aina viimeisenä ennen kaiutinta..vai oisko tuohon jotain ratkaisua?

 
Hassua, aloitin aika samanlaisen ketjun äskettäin ja vielä melkein samalla otsikolla: http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=200384&co=90 .
 
Noinhan se on. Voimakas särö kompressoi ne viiveen toistot ja tulee muhjua. Itse huomasin, että reverb toimii ihan mukavasti vähän säröllä olevaan vahvariin suoraan. Ja toimii varmaan viiveetkin kunhan säröä on vain sen verran, että lähinnä vain soiton attakki säröytyy.
 
Ratkaisuna tuohon on oikeastaan vain erillinen puhdas vahvari, johon ajaa märän signaalin viiveestä tai vahvarin mikittäminen ja viive sen ja pa:n väliin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=200783