Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dacatch
Alue:Bassot
Aihe:Niskavikainen basisti tarvitsee kevyen kakkosbasson
Aika:29.04.2011 20:54
Teijo K.: Uuden basson sijaan suosittelen kokeilemaan tuolia. Itselläni on selkävika, ja jossain vaiheessa ainoa mahdollisuus oli jakkara. Kontraa soittaessa käytin sellaista korkeaa jakkaraa missä ollaan puoli-istuvassa asennossa ja toimi hyvin sähköbassollakin.
 
Treeneissä olenkin jo jonkun aikaa istuskellut ainakin puolet ajasta. Tämä olisi varmaan minun tapauksessani se ainoa oikeasti hyvä ratkaisu. On vain kamalan outo ajatus mennä keikalle oman jakkaran kanssa. :)
 
Antti1: Niin no en mä ainoaksi ratkaisuksi tarkoittanutkaan, eikä hihna itsessään mitään ongelmia paranna. Ei paranna myöskään kevyempi soitin. Vaivat pitäis hoitaa ensin pois alta mahdollisimman hyvin ja sitten hommata sellaiset välineet, jotka aiheuttavat rasitusta mahdollisimman vähän. Tauko, fysioterapia, hieronnat, venyttely yms. voi olla sunkin kohdalla paras ja samalla ainoa apu akuutteihin oireisiin. Tää tälleen nimimerkillä 'moniongelmainen'.
 
Jeps, näinhän se menee. Minulla vaikeuksia aiheuttaa perinnöllinen ryhtiongelma, jonka takia sitten niska ja hartiat kipeytyvät ja jumiutuvat todella nopeasti esimerkiksi vähänkään raskaamman repun kantamisesta. Isäni on paininut ihan saman ongelman kanssa jo kauan, ja fysioterapeutin mukaan vaiva ei ole oikein mitenkään korjattavissa. Jumppa- ja venytysohjelmilla homma pysyy aisoissa, mutta heti kun bänditreenejä on tiuhempaan niin sen huomaa kyllä.
 
Ja joo, basso ei roiku polvissa ja hyvä hihna löytyy.
 
jappo121: Mikäli ylläolevat toimenpiteet on jo tehty, voit toki kokeilla kevytbassoa, mutta väitän silti että suurin syy on väärästä ergonomiasta johtuva staattinen lihasjännitys.
 
Kaikkea on koikeiltu. Em. ryhtiongelma tosiaan tekee sen, että hartoiden rasitus aiheuttaa oikeastaan väkisinkin lihasjännitystä ja johtaa sitten jumiutumiseen ja migreeniin.
 
Kevyempää bassoa haen lähinnä sen takia, että saisi edes vähän vähennettyä hartioiden kuormitusta. Ja onhan uusi soitin nurkissa tilaa viemässä aina kiva asia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=200704