Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jappo121
Alue:Bassot
Aihe:Niskavikainen basisti tarvitsee kevyen kakkosbasson
Aika:29.04.2011 18:02   (muokattu 29.04.2011 20:12)
Sama riesa itsellänikin... Niska helposti "jumissa" soittosession jälkeen. Vanha työperäinen vaiva.
 
Ennen minulla oli basso niin alhaalla kuin mahdollista. Piti olla katu-uskottavan näköinen. (soitosta vaan ei tullut mitään, mutta väliäkös tuolla). Nykyään pidän bassoa paljon ylempänä ja käytän leveämpää hihnaa painon tasaamiseksi. 4-kielisen seuraksi on tullut 6-kielinen (painava) basso joka pakotti tuohon soittotavan muutokseen, ja aika hyvin olen siltikin nykyään niska/hartia ongelmien kanssa pärjäillyt.
 
Tämä on toki täysin yksilöllistä, mutta eihän kokeileminen maksa mitään.
Eli basso ylös jolloin saat kädet luonnollisempaan asentoon ja yritä pitää hartiat rentoina. Tuo rentous on ehkä se kaikkein vaikein asia ja tuottaa itsellenikin vielä vaikeuksia. Tähän auttaa tasapainoinen soitin (kaulapainoiset on paholaisen keksintöjä) ja leveä (lue:mukava) ,pehmeä hihna.
Kun paino jakautuu tasaisesti, soitin tavallaan unohtuu ja soittaja on rennompi.
 
Venyttely kannattaa myös ottaa tavaksi ihan joka ilta mikäli hartiaseutusi oireilee. Soitit tai et. Jos niskasi pääsee yhtä pahaksi kuin minulla, olet kusessa.
 
Mikäli ylläolevat toimenpiteet on jo tehty, voit toki kokeilla kevytbassoa, mutta väitän silti että suurin syy on väärästä ergonomiasta johtuva staattinen lihasjännitys.
 
EDIT: Puntaroin tuon 6-kielisen: 5kg
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=200704