Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:M.Hanski
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Ampeg SVT 18E kaiuttimeen uusi elementti
Aika:27.04.2011 08:59   (muokattu 27.04.2011 09:12)
letku-leroy: Morjens,
 
Nyt on käynyt niin, että uskollinen Ampeg SVT18E kaiuttimeni on hajonnut. Toimii, mutta pieree aikalailla. Olisko kenelläkään ehdotusta, minkälainen kaiutinelementti siihen kannattaisi vaihtaa ?
 
Kiittäen KS

 
Jos olet muuten ollut tyytyväinen kaappiin, kannattaa ruuvata elementti irti ja katsoa, millainen koodi löytyy kartion takapinnasta. Tuolla koodilla saat metsästettyä oikeanlaisen korjaussarjan, joka sisältää kaikki liikkuvat osat (reunus, kartio, pölykuppi, puhekela formereineen, spideri).
 
Uudet kunnolliset 18"-elementit lähtevät 200 e:n hujakoilta vähittäiskaupassa, ja korjaussarja + työt ovat ehkä hippasen halvempi tai samanhintainen ratkaisu. Korjauttamalla saat siis saman suorituskyvyn, kun vaan löydät oikean sarjan.
 
Jos meinaat vaihtaa elementin toisenlaiseen, tarvitsisi mitata kotelon sisämitat sekä refleksiaukkojen pinta-ala ja pituus. Sitten voi alkaa esim. WinISD-softan avulla etsimään sopivaa elementtiä.
 
Edit: jaa, ja hommaa sekoittaa vielä sopivasti se, että alkuperäinen elementti on nimellisimpedanssiltaan 4 ohm. Tämä taitaa olla "hyllystä" saatavista lähin vaihtoehto:
http://www.eminence.com/speakers/speaker-detail/?model=Omega_Pro_18C
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=200529