Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:HaloOfFlies
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Ugly Kid Joe
Aika:23.04.2011 15:01   (muokattu 26.04.2011 13:38)
Löytyykö foorumilta tämän bändin kuuntelijoita?
 
Ugly Kid Joe on yksi niistä bändeistä, jotka tuovat heti mieleen 90-luvun alun ja yläasteajat kun sitä jossain kuulee. Harmittaa vaan ettei Suomessa tunnuta ainakaan radioissa tietävän bändin tuotannosta juuri muuta kuin Cat's In The Cradle ja Everything About You, jotka kyllä ovat molemmat erittäin hienoja rock-biisejä.
 
Ugly Kid Joe ei oikeastaan ole mitään tukkaheviä, vaan ihan suoraan sanottuna rockia. Bändillä on aina ollut tietty pilke silmäkulmassa, onhan sen nimikin pilaversio vanhasta 80-luvun meikkibändistä Pretty Boy Floyd. Ja debyyttilevyn ilmestymisen aikoihin grunge-buumi oli jo kovimmillaan, joten ainakin bändi pääsi yllättämään vähän takavasemmalta. Toisaalta myihän debyytti-EP As Ugly As They Wanna Be jo tuplaplatinaa USA:ssa.
 
Mutta loistava debyytti America's Least Wanted on kyllä täynnä kovia rock-biisejä. Neighbor, Goddamn Devil, Busy Bee, So Damn Cool ja varsinkin levyn päättävä Mr. Recordman, jossa virnuillaan kyllä musiikkibisnekselle aika lailla ivalliseen sävyyn. Varsinkin kun biisin on kirjoittanut yksi 90-luvun rockin suurimmista vitseistä eli Nelson(!). Sekä tietysti ne hitit, joihin kyllä Neighbor ja Busy Beekin lukeutuvat.
 
Kakkoslevy Menace To Sobriety ei jää kauas debyytin tasosta. Hieman raskaampi ja rankempi, mutta biisimateriaali loistavaa! Harmi vaan, että levy oli jonkintasoinen floppi USA:ssa, johtuen melkeinpä suuresti grungen jälkivaikutuksista (levy-yhtiö Mercury ei uskonut levyn myyntivoimaan tippaakaan ja sitä ei markkinoitu Jenkeissä). Euroopassa levy oli kuitenkin menestys. Milkman's Son, Jesus Rode A Harley ja Cloudy Skies kuuluvat suosikeihini. Motel California-albumista ei ole sanottavaa kun en ole sitä juuri kuullut. Levy ei myynyt juurikaan, joten bändi hajosi vuonna 1997. Myöhemmin Motel Californiasta on kuitenkin tullut kulttisuosikki fanien keskuudessa. Bändin hajoamisen jälkeen rumpali Shannon Larkin on soittanut Godsmackissa ja laulaja Whit Cranella on ollut sooloprojekteja.
 
Vuonna 2010 Ugly Kid Joe kuitenkin ilmoitti tekevänsä paluun ja uutta materiaalia pitäisi tulla tänä syksynä. Uusi levy kulkee työnimellä Return Of Ugly ja näillä näkymin sen pitäisi ilmestyä syksyllä.
 
http://www.myspace.com/uglykidjoetheband
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=200532