Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:absqua
Alue:Bassot
Aihe:Mikrofonia basson äänitykseen
Aika:22.04.2011 12:54
JaS: Tiedän, että olen pedantti pullonpohja-autisti, mutta tarkotat varmaan etuastetta? DI-boxihan ei tee mitään muuta, kuin muutta balansoimattoman signaalin balansoiduksi. Ja balansoitua signaalia tarvitaan vasta, kun piuhat on yli 10m. Ja jos kyse on impedanssi-mätsäyksestä, niin mikä tahansa bufferoiva pedaali riittää(lue: ei true bypass).
 
Juu, DI-boksin toiminta on aivan tuttua. Enkä kyllä tarkoittanut etuastetta, mutta toimisihan sellainenkin tuossa paikassa.
 
Mä oon saanu aika kivaa jälkeä niin, että muistaakseni beta 52 kartion keskellä, SM57 diskanttipillissä ja sitten vielä yks linja ennen vahvistinta suoraan pöytään. Mutta melkein mikä tahansa mikki kaiuttimen edessä toimii, kunhan ottaa linjaan samalla suoraan. Niistä sitten mixailee sopivat saundit.
 
Noinhan se pelaa hienosti, ei siinä mitään.
Alkuperäisen kysyjän pamfletti jätti sen verran asioita ilmaan että nyt on aika paha mennä takuuseen siitä mitä hän oikein oli hakemassa. Jos on tavoitteena saada mahd. helpolla järkevän kuuloista bassosoundia koneelle niin piuha suoraan mikseriin tai äänikorttiin, DI:n kautta tai ei, on minusta selkein ratkaisu. Koneesta sitten voi joustavasti kaivella erilaisia kaappimallinnoksia tms siihen mausteeksi.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=200485