Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Rummut: sähkörummut
Aihe:Midiongelma
Aika:20.04.2011 16:30
jpousi: Itsekin halusin uudelleenmäpätä joitain soundeja omalla iMacilla/Garagebandilla ja Alesiksen sähkörummuilla.
 
Vaan Garagebandilla itsellään ei ainakaan vielä pysty (kai) uudelleenohjaamaan/mäppäämään soundeja. Esimerkiksi minä haluaisin, että kun lyön tomi kakkosta, niin GB tulkitsisi sen vaikka Ride-symbaaliksi.
 
Avuksi voisi olla ilmainen Midipipe-softa jolla voi ohjata Main midi-eventit uusiksi. Sääli vain että ainakin minun mielestäni tuo softa on aika hankala... Silti Midipipeä kannattanee kokeilla.

 
Kiitoksia, sainkin tietää tuosta MidiPipe softasta tuolta hompusta ja se on mulla nyt työn alla, mutta en eilen ainakaan saanut sitä vielä toimimaan (mykistyi koko laitos) jatkan tänään harjoituksia. Voin kirjoitella tänne päin, jos keksin miten tuon midipipen saa toimimaan. Yksi mitä en myöskään ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta tänään aion kokeilla, Hydrogen nimistä ilmaista rumpusoftaa, jossa on myös midisyöttömahdollisuus. Silloin homma menisi niin, että soittaisi rummut hydrogenille (jos se siis toimii) ja exporttaa sen miditiedoston Garagebandiin jolloin siihen voi liimata ne garagebandin rumpusetit päälle (jos se miditiedoston vervelin ja bassarin osoite ei edelleen temppuile).Toisaalta koska Garageband ymmärsi Hydrogenin midejä, täytyy sen tarkoittaa myös sitä ettei Hydrogen voi ymmärtää rumpujeni midejä (tai äänikortin, en tiedä kummassa ongelma piilee). Eli midipipestä se ratkaisu pitänee yrittää löytää.
 
Mites muuten se Logic express (siis se halvempi logigin versio) onko siinä mahdollista itse säätää midimäppäystä? sitä ei kaiketikaan saa suomenkielisenä (ominaisuus jota olen kovasti arvostanut tuossa Garagebandissa).
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=56&t=200439