Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:RikuKS
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Etsitkö sopivaa kitarakaappia?? - Zilla Music Cabs-ylistys
Aika:14.04.2011 19:35
http://zillacabs.com/index.php
 
Ajattelin kirjotella tänne, kun varmaan löytyy muitakin jotka potee sopivan kitarakaapin löytämisen kanssa vaikeutta.
 
Eli, etsiskelin tossa jonkun aikaa itselleni sopivaa 2x12" kaappia. Tutkin foorumeita ja jututtelin "alan ammattilaisia" elementeistä yms. Päädyin siihen, että mulle varmaankin sopisi Celestionin Vintage 30 ja vieläpä sille kaveriksi G12H30. (Oon soittanut yli 10 vuotta, mutta ei o koskaan ollut mahdollisuutta kokeilla monia eri kamoja.) Sittenpä vaan etsimään kaappia. Noh, tolla kombinaatiolla ei oikeen tuntunu löytyvän. Yleensä oli vaan 2x V30:set. En myös tahtonut mitään pahviseinästä kuraa vaan ihan kunnon laatusen koivuvanerista tehdyn kaapin. Samaten, en halunnut sitä "perus marsua joka kaikilla on". Kovasti kiehtoi myös ajatus, että saisi itse vaikuttaa miltä kaappi näyttää, siispä aloin etsiä custom cab- valmistajia. Näitä löyty kyllä jenkeistä, mutta euroopassa (varsinkin suomessa) tuntui tarjonta olevan heikkoa. Meinasin sitten jo luovuttaa ja ostaa ihan perus Blackstarin Artisan 212:sen, kunnes satuin jostain eksymään kyseisen Zilla Musicin saitille (taisi olla ebayn kautta). Hetken sivuja pälyillessäni rupesi kyseinen pulju vaikuttamaan oiken hyvältä. Hintataso oli kohtuullinen ja kustomoinnin määrä oli jees. Samoin elementtien tarjonta ja niiden hinnat olivat kohdallaan.
 
Siispä ei muuta kun mailia firmaan ja kyselemään. Jokainen vastaus tuli todella asiallisesti ja vastausaika oli keskimäärin muutama tunti (myös keskellä viikonloppua). Kaveri Zillalta (Paul) osasi suositella mun tyyliin sopivaa kaappia ja elementtejä siihen. Tässä tapauksessa ehdotukset olivat häneltäkin nuo samat elementit sekä kaapiksi joko firman Modern 2x12 tai Studio Pro 2x12. No, sittenhän tuli valinnan vaikeus.. Modern 2x12 olis pienempi ja vähän kevyempi, mutta taas Studio Pro:ssa olisi 3-osainen takalevy (open tai closed back, itse valittavissa sen avulla) sekä viisto etulevy, joka olis itselle kätevä kun aika lähellä kaappia aina olen. No, tämähän ratkesi sillä, että Paul ehdotti, josko hän tekisi mulle Modern 2x12:sen jossa olis viisto etulevy sekä tuo 3-osainen takalevy. Tästä tulisi lisähintaa 20 puntaa. JA HEMMETTI! Siinähän se sitten oli! 240puntaa kaappi + 140puntaa elementit sekä 60puntaa rahdit. DEAL! Omassa verkkopankissa tein maksun suoraan britteihin Zillan tilille. Pankki (Nordea) peri siirrosta about 6e. Joten kaapille jäi kaiken kaikkiaan hintaa silloisella kurssilla 507€. Ei paha! Ei todellakaan. En oiken löytänyt mitään kirjoittelua kyseisistä kaapeista. Sivuilla oli parin lehden arvostelut. Sen verran hyvä kuva kuitenkin jäi yrityksestä Paulin sekä sivujen kautta, että tilaus sisään vaan, vaikka pienellä riskillä!
 
28.3 pistin siis tilauksen Paulille. Sain valita siis: tolexin, grill clothin, pipingin, elemetit ja niiden ohmin, kytkennän (mono / stereo), lisäkahvan yläpuoleen, kumitassut tai pyörät (tassut otin), kulmien värin ja materiaalin. samaten pyysin Paulia laittamaan lähetykseen myös extra 8kpl samaisia kulmia, jotka sitten laitoin omaan vahvistin-nuppiin (Laney AOR 100 head).
 
11.4 kurvasi Shenker pihaan ja kaappi oli siis jo 2viikossa täällä! Pyysin Paulia pakkaamaan kaapin mahd. hyvin ja sitä se kyllä oli. Ei naarmun naarmua kaapissa vaikka laatikko oli kuriirien toimesta kokenut kovia. Ensireaktio kaapista: Jumankeut miten on hyvännäkönen ja ihan törkeän hyvin tehty!! Täytyy sanoa, että on kyllä laadukkaasti duunattu! On kuin tankki. Ja viimeistely on huippuluokkaa.
 
Eilen 13.4 pääsin sitten treeneissä testaamaan kaappia ja sama WOW-efekti jatkui. Kaappi soundaa aivan törkeän hyvälle! Vintage 30 tuo selkeyttä ja erottuvuutta bändimixissä ja G12H30 tuo täyteläisyyttä kun vedetään hiljempaa tai soittelee yksikseen. (Soitan blues rockia ja käytän paljon 808 tyyppistä overia ja fuzz facea.) Ja oli meinaan sellanen hauska juttu, että eka kerran rumpalimme kehui mun soundia! :D
 
Loppukaneetti:
Voin todellakin lämpimästi suositella kaapin tilaamista Zilla Musicilta! Palvelu on todella hyvää ja työnlaatu on loistavaa. Kaappia voisi hyvin verrata melkein puolet kalliinpiin kaappeihin, mitä jotain olen onnekseni päässyt joskus kokeilemaan. Kustomointi-vaihtoehdot ovat kattavat ja hinnat on mun mielestä todella edulliset lopputuotteeseen nähden. Ei muutaku rohkeasti mailia Paulille! ;)
 
Tässäpä vielä kamerakännykkä-otos omasta kaapistani:
http://i1082.photobucket.com/albums … 4/Kummeli/ZillaCab.jpg?t=1302798888
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=200306