Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pekka montin
Alue:Koskettimet
Aihe:Ensoniq syntetisaattorit sekä niihin liittyvät ongelmat.
Aika:12.04.2011 09:26   (muokattu 12.04.2011 09:29)
JPQ: SQR+ kaatui ihan itsekseen soundia kun säätelin. tuon takia möin ja sitten myös omaan tyyliini ylessävy ei vaan toiminut suttuinen jotenkin. muista jutuista ei ole omaa kokemusta ja kaupassa kun ritin katsella ts10 joskus en sen logiikkaa oikein oivaltanut...
oli joskus haaveena kait tuo hieman muttei enään.

 
Yep. Selailin eilen n. 3 tuntia illalla nettiä ja VFX sisältyvää tietoa. Tuossa mun vanhassa VFX synassahan oli myös sitä ongelmaa että se kirjaimellisesti KUUMENI sisältä, ja se on myös syy käsittääkseni miksi se tilttaa. Mirage kuumenee myös, mutta sen kanssa ei ole ollut minkäänsortin ongelmaa, ja ajattelin sitä itseasiassa jotenkin hyödyntää erään bändin promolla vielä, koska soittimessa on uniikkisaundi + analofiltterit. VFX kohdalla pitäisi tänään mennä kattomaan itse soitinta, ja viitsinkö lunastaa soitinta enään itselleni takaisin, sillä näillä näkymin se korjaajalle menisi samantien, ja siinä nyt köyhtyisi ainakin puolet soittimen alkuperäisestä käytetystä hinnasta.
 
Ensoniqilla oli lukemani mukaan se ongelma n.15-20 vuotta sitten että soittimet kärsivät huonosta maineesta luotettavuuden suhteen, eli ne toimivat kuten tietyn tyyppiset naiset(yleensä tosi hyvän näköiset). Yksi pääsyy kuulemma Ensoniq lafkan "kaatumiseen" oli jonkinsortin velat, kuin myös se että valmistaja ei pysynyt täysin muiden mukana kehityksessä + luotettavuus ongelmat. Moni joka kuulemma osti Ensoniq VFX synan euroopassa, joutui viemään soittimen korjattavaksi lyhyen ajan sisällä, ja kuulemma silloinkaan tuon prosessin jälkeen ko soitimet eivät välttämättä kestäneet pitkäkestoisesti.
 
Genesis käytti mm. VFX:ää We cant dance albumilla. Ensoniq oli omasta mielestäni ihan oman saundin omaava valmistaja jolla saundit yleensä todella kirkkaita ja akustiset saundit ihan parhaasta päästä, mitä nyt synissa tuohon aikaan ollut, ja osittain myös edelleen. Sääli sinänsä että osa Ensoniqin synista on aikanaan kasattu puutteellisesti kasaan, ja että noita ongelmia niissä on ilmennyt.
 
Soitin pitäisi tänään lunastaa itselleni takaisin jotain pienimuotoista maksua kohtaan, mutta yli 50 euroa on kyllä turha maksaa, sillä tuntuu että tuosta soittimesta ei kerää kun kasan itselleen harmeja ympärilleen. Muistaakseni ko soittimessa on kuitenkin diskettiasema jota voi käsittääkseni myös käyttää miragen kanssa, joten jotain hyvää siitä saisi ainakin tarvittaessa irti.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=200228