Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Bassot
Aihe:Basson kielistä ja soittotekniikasta
Aika:06.04.2011 01:21
Windreaper: Ei, olet ihan oikeassa. Peruskielisetit ovat yleensä jotain tyyliin 45-65-85-105. Kun katsoo esim. D'Addarion taulukkoa, niin huomaa että E-kielessä on helposti vähiten jännitystä. Siksi ohkaisemmat kielet tuntuvat kireämmiltä.
 
http://www.daddario.com/upload/tension_chart_13934.pdf
 
Käytän itse irtokielistä kasattuja settejä, jotka ovat about tasapainossa. Tällä hetkellä käytössä on Pyramidin 35-55-75-105 (oikeastaan G:n pitäisi olla .040 jos hakisi "täydellistä" tasapainoa, mutta löysemmällä kielellä on helpompi bendailla ja peukuttaa). Noi jännitteet hieman vaihtelee kielimerkkien ja mallien välillä, mutta tuosta taulukosta saa ainakin suunta-arviota.

 
Kiitoksia, minä lähden tuolta pohjalta selvittämään asiaa. Ne varmaan osaa musafasulla kertoa, mitkä ne ensiasennuskielet on, niin voin siltä pohjalta suunnitella sitä seuraavaa settiä jota kokeilla. Ei sen tarvitse ihan täydellisessä tasapainossa olla, mutta pikkuisen topakkuutta sinne alapäähän kaipaisin lisää.
 
Olen niin vauhkoontuneen innostunut tästä basson soitosta, että haluaisi saman tien selvittää kaikki tämän rakkaan salat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=200044