Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:dimmu!!
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Nuppi vai kaappi vaihtoon (6505 & Framus 2x12)?
Aika:05.04.2011 23:22
pekurides: Randallilla on myös budjettiluokan 4x12 kopperoa halvemmilla celen tötteröillä jotka kuulosta huonolta ja sitten kalliimpia paremmilla elementeillä.
 
Eli ne kalliimmat yllättäen parempia!
 
tutki mitä siellä sisällä on, komeroiden rakenteiden eroista ei tietoa....
 
celestionin v30 vintage ladatut saunat yleisesti hyväksyttyjä.(myös m.net:=)
 
-p-

 
Joo Rantalli kävi testauksessa ja jotenki kovempi ja tummempi ääni siinä oli ku Framuksessa. Oli Celestion Seventy 80 elementit sisällä. Isommalta se toki kuulosti muttei oikein loppujen lopuksi sytyttänyt että olisin lähteny maksamaan 150€ lisää Framuksen hintaan.
 
Tykkään Framuksen kirkkaasta soundista, otin takaseinän puoliavoimeksi niin kasvo kaapin koko 3x12" :) Huomattavasti paremman kuuloinen kotivolumella soittaessa, alapäätäkin lähtee paremmin ja laajemman kuuloinen ääni. Kovemmalla soittessa soundi sitten vähän puuroutuu avoimena helpommin säröllä ainakin.
 
Lähti nuppikin vaihtoon ja tilalle tuli ENGL Powerball 100, toimii ainakin hyvin pikkuvolumella ja on ihan mukavan kirkasääninenkin 6505+ verraten. Presesnse saa olla klo 11 ettei sirise niin hirveesti ku peaveys piti olla klo 5 että ei ollu tunkkainen ja "tyyny kaapin edessä" soundinen. Kovemmalla soittaessa molemmat vetelee samoissa, eli perkuleen hyvä louhinta särö, ehkä piivi oli aavistuksen kovemman kuuloinen soundiltaan kun ENGLi taas hivenen pehmeämpi mutta kuitenkin potkii munille.
 
Tulevaisuudessa voisi hommata jonkun 4x12 kaapin V30:llä, mutta ainakin tuo ENGLi vei kaappikuumeen hetkeksi pois.
 
Ohimennen voisin kysästä, jos ostais heräteostoksena Harley Benttonin 4x12 kaapin V30:llä meniskö Framuksen kanssa soundit suuntaan jos vertais? Jotenki laajempi ääni siitä isommasta kaapista lähtee, ja himottaa toi edullinen hinta. Vai potkiiko Framus munille Benttonia 2x12 versionakin?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=199735