Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jeltz
Alue:Rummut: sähkörummut
Aihe:Neuvoja ensimmäisten (sähkö)rumpujen hankkijalle?
Aika:03.04.2011 11:03
WIIlto: Soitin rumpuja puoli vuotta opettajan opastuksella ja rakastuin niihin. Lopetin, kun ei ollut mahdollisuutta hankkia omaa settiä. Nyt viimein olen päättänyt sen kuitenkin hommata, jotta voisin treenailla kotona itsenäisesti.
 
Suunnittelin valitsevani sähkörummut säästääkseni perheenjäsenten ja naapureiden korvia. Akustinenkin on ehkä silti yhä vaihtoehto. Mitä eroja akustisten ja sähkörumpujen välillä on? Tuntuvatko sähkörummut kovin erilaisilta soitettaessa? Onko niissä paljon enemmän huollettavaa ja kuinka yksinkertaista niiden käyttäminen on verrattuna akustiseen?

 
Akustisen ja sähkörumpusetin välillä on suuria eroja. Useimmiten sähkörummut ovat olosuhteiden pakosta valittu korvike akustiselle setille. Väittäisin, että käytöltään sähkörummut ovat huomattavasti akustisia helpommat; huoltoa sähkörummut eivät tarvitse käytännössä lainkaan eikä sähkörumpalin tarvitse uhrata ajatustakaan esimerkiksi virittämiselle.
 
Kerrostaloasujalle akustiset rummut eivät ole mahdollisuus ilman erillistä treenikämppää, ja uskoisin että myös rivitalossa saattaa helposti konflikteja syntyä. Kerrostalokäytössä sähkörummutkin saattavat olla ongelmalliset, mitä on tälläkin palstalla ajoittain puitu.
 
Jos päädyn sähkörumpuihin, millaiset niiden pitäisi olla? Mitä minun pitäisi ottaa huomioon ostovaiheessa ja mitä pitäisi setin lisäksi erikseen hankkia, jotta pääsee soittamaan?
 
Aikomukseni on ostaa jotkut keskitason rummut, jotka toivottavasti saisin alle 600e. Niiden pitäisi sisältävät ne perus rummut ja symbaalit (basso, virveli, tomit, säestyssymbaali, crash, hit-hat)

 
Tuolla budjetilla liikkuu sekä Rolandin että Yamahan halvempia settejä käytettynä (esim. Muusikoiden.netin Torilla). Rolandin TD-3KV tai uudempi TD-3KW olisi ainakin varsin passeli kattaus harrastelukäyttöön. Yleensä sähkörumpusetteihin kuuluu luettelemasi peruspadisatsi, räkki johon kaikki kiinnitetään, aivo eli moduuli sekä tarvittavat piuhat. Erikseen joutuu hankkimaan bassorummun pedaalin, rumpupenkin, kapulat sekä kuulokkeet. Käytettyä tavaraa ostaessa tietysti em. tarvikkeitakin monesti sisältyy pakettiin.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=56&t=199957