Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jhurtti
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Keskihintainen jokapaikan teräskielinen?
Aika:02.04.2011 17:45
chill: Hyvällä tuurilla kuitenkin esim. halvahkoon akkariin käytetty mahonki on laadultaan samankaltaista kun verrataan kolme kertaa kalliimman akkarin mahonkiin.
 
Näillä todella kovilla pajoilla (Cruz, Collings, jne) on myös hirvittävät vaatimukset visuaalisen puolen kanssa. Richard Hoover jutteli jossain haastattelussa, että usein kansipuun tietää olevan loistava soinnin kannalta, mutta sitä ei voi käyttää ulkonäön takia. Kitaranostajat tietysti haluavat master grade laadun lisäksi master grade ulkonäköä. Hyvällä tuurilla näitä kosmeettisesti ei niin täydellisiä eksyy halvempiin kitaroihin. Näin kerran rakentajalla yhden adi-kannen, jonka Martinin puumies/nainen oli hylännyt liian dramaattisen värivaihtelun takia (ja oli todennut päälle, että luultavasti erittäin hienosointinen). Mielestäni se kansi oli upea ulkonäöltäänkin.
 
Päätelmänä siis: Testatkaa kitaraa ennen ostoa, varsinkin akkareissa erot yksilöiden välillä voivat olla huimat.
 
Tämä pitäisi lisätä Mooseksen tauluihin numero ykköseksi. Jos rahaa on rajallisesti, niin kitaroita kannattaa testailla paljon, eikä ihmetellä josko muusikoiden.netissä olisi joku viisas, joka kertoo mikä halpa on paras. Näitä 25 vuotta roplailleena yllätyn yhä edelleen mitä välillä pikkurahalla voi saada.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=199518