Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:iPad Garageband
Aika:28.03.2011 13:23   (muokattu 28.03.2011 13:28)
Meninpä hankkimaan iPadiin Garagebandin, eipä tuo maksanutkaan kuin neljä euroa. En huomannut aiheeseen sopivaa ketjua vielä, joten kirjaan tähän hiukan kokemuksia.
 
Tuohon hintaan softa on täynnä hienoja ominaisuuksia. Pianoja, urkuja, bassoja, kitaroita ja rumpuja softasynina. Niitä voi soittaa midin kautta, iPadin näytöltä tai antaa iPadin soittaa niitä automaattisesti kunhan itse painaa soinnun tai laittaa rummuille hiukan lähtökohtaa. Automaattisäestykset ovat kyllä aika köyhät, neljä vaihtoehtoa per soitin.
 
Mukana on myös sämpleri, joka toimii yllättävän hyvin. Soitin sisään huilulla g-sävelen ja sitten pystyin soittamaan koskettimistolla näin http://htoyryla.dyndns.org/music/ipadflute.m4a . Tuo siis yhdellä ainoalla sämplellä.
 
Sitten kokeilin tehdä pienen äänityksen. Tässä iPad rämpyttää kitaraa kun valitsen sointuja, sama basson kanssa, haitari on aito, äänitetty sisäänrakennetulla mikillä, ja huilu on tehty tuolla samplerilla http://htoyryla.dyndns.org/music/ipadtest.mp3
 
Sitten kokeilin vielä äänittää ihan puhtaasti akustista touhua. Tässä on ensin kitaralla rämpytetty sointuja ja sitten räpelletty jotain päälle http://htoyryla.dyndns.org/music/2kitaraa.mp3 . Edelleen iPadin sisäisellä mikillä. Soundit on yllättävän hyvät, mutta äänittely oli hankalaa. Piti laittaa kuulokkeet ettei metronomi ja tausta vuoda mukaan, mutta kuulokkeisiin ei tulekaan äänityksen monitorointia.
 
Hauska softa, ja varmasti hintansa väärti, mutta itse olen enemmän etsimässä ratkaisua johon voisin ottaa pääkoneelta välimiksauksen, äänittää sitten vaikka pianon eri paikassa sen mukaan, ja siirtää tämän taas pääkoneelle. Tämä ei oikein käy siihen. Kaikki tallentuu jossain mpeg-muodossa ja uloskin saa vain valmiin miksauksen. Ääniraitojen leikkelyä ja muuta editointia ei tueta.
 
EDIT: Unohtui mainita että vahvistinmallinnukset kitaralle löytyy myös.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=199800