Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:mattim
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:FCB1010 & NI Guitar Rig 4
Aika:27.03.2011 22:10   (muokattu 27.03.2011 22:11)
strat0caster: Olisi tulossa erikoisempi keikka, johon tarvitsisin muikeita saundeja, sellaisia johon ei itsellä ole tarvittavia purkkeja. Ajattelin kääntyä softaefektien puoleen ja käyttää macbook pro:ta ja ulkoista äänikorttia "efektiräkkinä". Ainoa ongelma on se, että en osaa ohjelmoida Behringerin FCB1010 midipedaalia ohjaamaan Guitar rigiä. Koitin etsiä oppaita ym ohjeita, kun luulisi etten oo ensimmäinen joka moista viritystä aikoo kokeilla.
 
Kysytäänpä viisaammilta:
 
1. Tarvitseeko midilankkuun päivittää UNO-firmware vai selviääkö perinteisellä? Näytti olevan REV2.2 piiri paikallaan. Joku oli pyöräyttänyt lankun ohjaamaan Guitar Rigiä Mainstagen avulla, mutta ei kertonut sen enempää kuinka homma toimii.
 
2. Tällä hetkellä lankun namiskoita painettaessa Guitar Rig tekee random vaihtoja ja toimintoja. Mistä saan näkyviin jonkin "midi-mapping"-kartan, että pystyn ohjelmoimaan tietyn käskyn tiettyyn nappulaan?
 
Kunhan pääsen kärryille enemmän tästä, niin vois vaikka tehtailla jonkinmoisen how-to guiden.
 
EDIT:
Esim. tässä homma tehty samaan tapaan Wavesin rigin kanssa.
http://www.youtube.com/watch?v=rC91krEJe4w&feature=related

 
Kun painelet niitä FCB1010:n nappuloita, se lähettää midi dataa Guitar Rigille. Guitar Rigille pitää kertoa (opettaa) mitä mikäkin midi käsky tarkoittaa.
 
http://www.native-instruments.com/f … read.php?t=94932&highlight=gr4+midi
 
Tuo FCB1010 voidaan ohjelmoida lähettämään mitä tahansa käskyjä. Defaulttina se muistaakseni lähettää vain presettinuneroa vastaavan programn changen (PC) ja toisesta pedaalista lähtee normaalsti volumen säätöön käytetty control change (CC)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=199790