Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Juhimuskeli
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:laulun äänitys ja miksaus
Aika:23.03.2011 20:28
Mikäs tähän neuvoksi, kun miettii, että vedän keikkakamoihin laulua, niin mielestäni laulu ei aaltoile/wouwaile, eikä ainakaan säröile, mutta kun vedän mainoutista xlr-rät äänikorttiin, niin johan alkaa. perus tasainen ääni menee sisään jotenkin tuhnusti ja vaisusti ja kun vähän buustaat laulua vatsanpohjasta,ni johan räpsähtää näytöllä mittari punaiselle. ja tulee sitä inhottavaa wouwailua, kuin käätelisi päätä ylös,alas,sivuille, askel taakse yms.
 
olen jo jotain oppinut kotinauhoittamisesta, mutta tuo laulu menee edelleen yli hilseen. kyllähän sitä soundia sitten saisi muokattua vaikka loputtomiin, kun saisi ekaks tasaiselta kuulostavaa tavaraa sisään, niin sitten vetämään sinne kaikuja ja muuta.
 
tänään kokeilin leikkiä kompressorillakin. dbx166. siitä vääntelin tresholdia ja limitteriä, limitteri oli aloittaessa täysillä ja viimein klo 9. ja aina mentiin vaan hunompaan suuntaan. minkä ihmeen laitteen/ohjelman minä tarvitsen tuonne väliin, että tasautuu? etusessa tasot pysyy hyvin vihreällä, mikserissä tasot pysyy vihdeällä ja jopa äänikortissakin. APUVA!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=173014