Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:humppahanuristi
Alue:Livetoiminta
Aihe:Pa-kamat kotisoittoon/keikalle
Aika:23.03.2011 10:48   (muokattu 23.03.2011 10:53)
Grossout: Sen verran vielä, että mitä mieltä olette siitä että pitäisi PA-kaiuttimia myös kitaran kaiuttimina? Miten tehtävään sopisi esim Behringerin Eurolivet?
Toistaahan ne ääntä mutta taitaa noita eurolivejäkin olla useampaa sorttia.
J
a jos nyt puhutaan aktiivikaiuttimen käytöstä kitaran kanssa niin kyllähän se jotain väliin vaatii. Kitaravahvarit ja kaiuttimet on rajallisia äänentoistoltaan toisin kuin kokoaluaämyrit. Jos sähkiksen kytkee aktiivikaiuttimeen, niin monesti sieltä kyllä ääntä saa kuulumaan mutta se ääni ei ole sellainen kuten oikeasta kitaravahvistimesta. Tätä sitten voinee helpoiten kompensoida laittamalla kitaran ja vahvistimen väliin vaikka jonkin multiefektin, joissa on kaappi-/vahvistinmallinnukset.
Sama homma vaikka mikserin kauttakin hoidetaan hommaa, niin jonkinlainen mallinnus olisi hyvä olla välissä. Jos vielä joku säröpurkki tyrkätään väliin niin se onkin mielenkiintoista sirinää sitten ilman rajuja eq-leikkauksia.
 
Ja PA-kaappia ei kannata ajaa särölle kitaravahvistimen tapaan.
 
stnprkl:
 
http://www.vantaanmusiikki.fi/shop/madboy-setti-p-3423.html
Toi on puhtaasti karaokeen tarkoitettu järjestelmä. Ei toimi tässä tarkoituksessa.

Yhdessä paikassa, jossa käytiin keikalla oli talon puolesta tuollainen äänentoisto. Merkki oli eri mutta ulkonäkö 1:1 ja sitähän olisi saanut käyttää. Jotain puhejuttuja tilaaja sillä hoiti ja melko hmmm... no ei niin hyvää äänenlaatua siitä systeemistä lähti.
Sitten aloitettiin soittamaan ja hetken päästä paikan omistaja tulee valistamaan meitä, että ei saada soittaa niin kovaa heidän vehkeidensä kautta, kun ääni menee särölle ja vehkeet hajoaa. Totta toki, varmasti niin olisi saattanut käydä. Paitsi kyseessä oli kyllä meidän oma äänentoisto ja se talon "PA-järjestelmä" oli sammuksissa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=199647