Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Teijo K.
Alue:Etno, proge, latin
Aihe:Gentle Giant
Aika:28.03.2004 19:37   (muokattu 29.03.2004 10:40)
Tällainen hajatelma tuli kirjoiteltua tuonne offariin, ja tuli mieleen sitten, että olisikohan kenelläkään muulla mielipidettä Gentle Giantin uraan, levytyksiin tahi mihinkään muuhun bändiin liittyvään. Kuten vaikkapa siihen, että minusta Ray Shulman on maailman aliarvostetuin basisti, ja herralla on myös yksi parhaista koskaan levytetyistä soundeista instrumentissaan
 
Gentle Giant - Hieman kypsymätön kokonaisuus, mutta siinä on hetkensä

Acquiring the Taste - Jo selkeämmin kokonaisuus, keijukaismainen musiikiltaan.

Three Friends - Uusi rumpali, tyyli selkeämpi. Tämäkin on hyvä levy, kertoo yhtenäisen tarinan. Jäntevä kokonaisuus jo.

Octopus - John Weathers rumpuihin. Bändi löysi itsensä lopullisesti. Taas kerran jäntevä kokonaisuus. Mahtavat soundit tässä, rok rok.

In a Glass House - Philip Shulman lähti pändistä, ei enää tällä levyllä. Levy mestariteos. Hauraankaunis, mutta kuitenkin raju. Philin lähtö vaikutti ilmeisesti mielialaan..

The Power And the Glory - Entinen selkeys mukana, tämä on GG kulta-aikaa. Toimii, taas selkeä yhtenäinen tarina levyllä.

Freehand - Kulta ajan viimeinen levy. Aivot räjähtää.

Interwiev - Tämä on vielä progea, mutta ensimmäistä kertaa bändiltä puuttuu leikkisyyttä. Jokin jännite selvästi tällä levyllä. Epäonnistumisen pelko? Pettymys siitä, että kolme mestariteosta putkeen ei riittänyt avaamaan suosiota orkesterille?

The Missing Piece - Punkprodea. Leikkisyyttä on taas, mutta selkeää yleisönkosiskelua myös. Ei munsta vielä häiritsevästi, mutta ei tämä enää parhaiden tasolle yllä.

Giant For a Day - Samat sanat kuin edelliseen. Vähän popimpaa ehkä?

Civilian - Viimeinen levy. Keskinkertainen poppilevy. Ihan kiva. Ray Shulman ei suostu vieläkään kuuntelemaan tätä. Itse kun kuuntelin, tuli mieleen Yes-yhtyeen -80 luvun tuotanto. Ne Oner of the lonely heart jutut.
 
Tällaista hajatelmaa tällä kertaa. Mitä te olette mieltä?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=5&t=56268