Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JuSu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Piuhat vahvistimen ja pedaalilaudan välissä sekä efektilenkissä
Aika:15.03.2011 16:20
Moro!
 
Kaikenlaista legendaa ja faktaa saapi lueskella, koskien kitarapiuhojen häiriösuojausta, kapasitanssia ja signaalin impedanssia..
 
Lienee aika selvää, että kitarasta lähtevä piuha pitää olla laatuisa ja hyvin suojattu sekä omata matala kapasitanssi, kitaran (passiivi)mikkien signaali korkean impedanssi vuoksi, etteivät korkeat taajudet jää matkan varrelle.
 
Mutta sen jälkeen, kun signaali on syötetty laudassa ekaan bufferiin, signaali muuttuu matalaimpedanssiseksi. Miten herkkää tuollainen matalaimpedanssinen signaali on johdon laadulle ja häiriösuojaukselle?
 
Tietty lienee varminta vetää joka väliin laadukasta ja hyvin suojattua piuhaa. Jäin kuitenkin miettimään tätä asiaa, koska monella kuitenkin sitä lakua kulkee ees taas vahvistimen ja pedaalilaudan välissä runsaasti, laudasta vahvistimen inputtiin, sekä efektilenkkiin ja takaisin. Mikäli edes osan noista johdoista voisi korvata hiukka ohuemmalla ja notkeammalla piuhalla, jäisivät piuhaniput sirommiksi ja helpommin käsiteltäviksi.
 
Löytyykö kokemusta aiheesta? Onko tarpeellista vetää joka väliin sitä sentin paksuista monsterikaapelia, vai riittäisikö ohuempi, mutta silti laatuisa piuha?
 
Onko kenties jollakulla kokemusta suositella jotain notkeaa ja ohutta, mutta laadukasta instrumenttikaapelia?
 
Anteeksi mahdolliset asiavirheet kysymyksen asettelussa, vähän huteraa on meikällä tuo termistön hallinta.
 
JuSu
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=199440