Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Halsu
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Mikkejä filmihommiin
Aika:09.03.2011 22:39   (muokattu 09.03.2011 22:43)
Jos ollaan kevyellä budjetilla liikkeellä, aloittaisin hommaamalla jonkin sopivan haulikon (vaikka se röde), sillä taittuu jo yksinäänkin. Kameran mikeillä sitten ambienttihälyä jos tarvitsee - yleensä ne on sen verran hiljaisella loppumiksauksessa että laatu riittää ihan jees - mitään "oikeaa" ääntä niillä taas ei kannata yrittää edes, mikin pitää olla lähellä kohdetta.
 
Toka mikki olisi sitten pienikalvoinen kardioidi puikko - haulikoiden suuntakuvio ei oikein ole parhautta sisällä, ne kun ottavat ääntä melkein yhtä hyvin takaa kuin edestä - ulkona se perspuoli äänittää taivahan tyhjyyttä, sisällä katosta tulevaa kaikua.
 
Ja tietty kunnolliset umpiluurit että kuulee mitä äänittää - ja puomi millä sen mikin saa pilkkimään ihan kuvan rajalle puhujan naaman välittömään läheisyyteen...
 
Sitten niitä nappeja seuraavaksi, langattomat on tosiaan vähän tyyriitä, mutta kätsyjä.
 
Ja ääni tosiaan suoraan kameraan aina kun mahdollista, erillistallentimen mahdollisesti hieman hifimpi soundi unohtuu kyllä siinä kohtaa kun niitä ottoja joutuu päivät pääksytysten synkkailemaan siihen kuvaan... ulkoisesta tallentimesta on hyötyä tosiaan lähinnä pisteäänten ja pohjahälyn taltioinnissa, jos sen haluaa tehdä ilman kameraa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=198586