Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LoudRevo
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Urautuminen
Aika:07.03.2011 17:54
Luulenpa, että urautuminen on ihan joka elämän osa-aluella ongelmana. Ongelman ydinhän on siinä, että jotain suoritusta pitäs toistaa pitemmän aikaa, mut aina siihen ei jaksa keksiä mitään uutta. Ikään kuin tekee vain sen suorituksen muttei mitään muuta.
 
Tykkään termistä aspiraatio, eli sen sijaan että sitä liekkiä hakee sisältäpäin niin pitää katella vähän ympärilleen. Tähän sisältyy musiikki, elämänkerrat ja kaikki se joka voi antaa perspektiiviä siihen omaan juttuun. Muusikkona ehkä parasta on hakea uutta löpöä ihan vieraista genreistä tai muualta joka on sen oman ydinosaamisen ulkopuolella. Yrittäjänä luen paljon tarinoita muiden yrittäjien onnistumisista ja epäonnistumisista.
 
Myöskin kannattaa miettiä sitä omaa tapaa työskennellä. Jos esimerkiksi ammattimuusikkona tekee ainoastaan asiakas-projekteja niin se inspiraation kukka saattaa heposti kuolla. Eli mallia Googlen pojista joiden viikkotunneista 20% käytetään omaan näpräämiseen tuotekehityksen sijaan. Ei nyt ihan joka organisaatiolla ole varaa laittaa 20% tunneista muualle ku tuottamiseen, mutta jos nyt esimerkiksi musiikkia pitää tehdä, niin sille ihan pelkästään musiikille pitää omistaa aikaa, ilman tavotteita, deadlinejä ja muita ulkoisia tekijöitä! Kuunnelkaa bändi treenien sijaan vaikka levy joskus, ei aina tartte soittaa.
 
Mun viis senttiä,
-Ahti Ahde, LoudRevolution
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=199185