Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Straton plekusuojan valmistaminen metallista?
Aika:02.03.2011 23:20
jPekka: On noita tehty. Itsellänikin oli aikaisemmin Stratossa (valmiina ostettu) kullanväriseksi eloksoitu alumiini"pleksi". Ihan hyvin tuo toimi, ja saattaa jopa jossain määrin parantaa häiriösuojausta.
 
Ensimmäisissä Stratoissa, ja myöhemmin Jats-mastereissa oli eloksoitua alumiinia plekusuojana, myös sai "tarvikkeena" eli viriosana tuossa vielä 80-luvulle tullessa mm. Mighty Mite-firmalta. (se jenkkiläinen Mighty Mite, tuokin tavaramerkki on sittemmin myyty..)
Remonttiäijät ja virittelijät sitten kuitenkin raportoi, että ainesvahvuudeltaan turhan ohut alumiinilevy saattoi joillakin voluumeilla joissakin tilanteissa ryhtyä vähän resonoimaan -> koskapa Stratomikit on kiinni siinä pellissä, tuo häiriöääni tuli sitten vaffareista. Eli aiheutui sellasta hallitsematonta "kiertoa" tai ehken paremmin voimakasta jyrinää. Asia korjaantui, kun pleksin ja rungon väliin laittoi joka ruuvin kohdalle sellasen pikkusen o-renkaan.
Että kannattaa tuo huomioida. Ite olen asiakkaalle laittanut kyllä mm. kromatusta messinkipellistä olevan plekusuojan, sekä toiselle alumiinisesta turkkilevystä väsätyn, enkä muista niissä olleen mitään ongelmaa?
Mutta mun mielestäni kannattaa tuokin mahdollisuus huomioida. ;)
Onhan se komia ja omaperäinen...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=199046