Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:shamaani74
Alue:Koskettimet
Aihe:Pianon vire ja sijoittelu
Aika:27.02.2011 09:48
Minulla on ollut tähän mennessä kaksi pianoa. Molemmat ovat olleet sijoitettuna samaan paikkaan samassa talossa. Ongelmana on vireen nopea katoaminen ja heittely. Nykyisen pianon olen omistanut 3 vuotta ja virittänyt sen 2 kertaa. Talossa on mahdoton saada lämpöä pysymään tasaisena ja säiden vaihteluiden myötä lämpötila heittää+-2astetta. Olen virittänyt pianon viimeksi +21 asteessa ja siinä se joskus soikin parhaiten, mutta silti epävireisesti.
Kysymykseni onkin: ovatko kaikki pianot näin herkkiä lämpötilan muutoksille? Vai onko kohdalleni sattunut halpojen pianoiden myötä myös halvat materiaalit ja sitä kautta ongelmat?
Pianon viritys on niin työläs homma ettei jaksa kovin montaa kertaa vuodessa tehdä. Anoppilassa on vanha Hellas ja siihen ei tunnu vaikuttavan mikään, soi aina yhtä hyvin.
Nyt mielessä on hyvälaatuisen ja kalliin pianon hankinta ja toivoisin että siitä olisi loppuelämäksi soitinta, mutta haaveilenko turhaan..pitääkö vaihtaa talo??
Haluaisin nauhoittaa soitantaa konepohjien päälle, mutta nämä pianot soundaavat lähinnä hyvinkin mikitettynä kilkattavilta western-kapakkapianoilta!
 
Lämpötilan muutokset tuntuvat olevan ympäri taloa aikalailla samat ja sijoittelulla en ole saanut isoja muutoksia asiaan.
 
Onkohan Macille mitään riittävää pianon viritysohjelmaa(ilmaista)?
 
Kiitoksia, jos joku jaksaa vastailla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=198954