Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jungleman
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Pietarin soitinkaupat
Aika:25.02.2011 16:29
Näistä on vuosien varrella täälläkin keskusteltu, haulla varmaankin löytyy jotain.
 
Aika paljon jo tulikin esille, mutta vahvistan minäkin: ei juurikaan ulkomaista vintagekitarakamaa (no, yhden vanhan USA-Big Muffin joskus löysin halvalla, samoin 80-lukulaisen JMX-choruksen). Uuden perusvalikoiman hinnat Suomen tasoa. Neuvostoaikaista vintagekamaa voi löytyä - tosin sitäkään ei enää hirveästi, ja todennäköisemmin kirpputoreilta kuin soitinkaupoista, eivät oikein tunnu pitävän omia antiikkivehkeitään arvossa...
 
Kaupat vaikuttavat 2000-luvun aikana jopa vähentyneen, en muutamaan vuoteen ole aktiivisesti selvittänyt mahdollisten uusien kauppojen sijaintia, mutta jokunen vielä vuosituhannen alussa toiminut pikkukauppa on kadonnut jäljettömiin. Viimeksi (n. vuosi sitten) en onnistunut enää löytämään edes AMT-pedaaleja (joista tälläkin palstalla vaikutetaan hauduttelevan hypeä) enkä Sovtekia - puhumattakaan todellisista kukkasista, Lell -pedaaleista: TSPS-8080 Tube Screamer (särö ja phaser yksissä kuorissa, aitoa neuvostodesignia) tai CZ Digital Delay (moduloiva digidelay!). Sen sijaan Bossia ja Dunlopia löytyi, perusvalikoimaa perushinnoilla.
 
Mutta kirppikseltä kannattaa metsästää vanerista ja pahvista kasaan puristettu akustinen kitara. Hienoimmista bongaamistani yksilöistä on löytynyt mm. jonkun radioinsinöörin omin käsin veivaama mikki ja nahasta tehty plektrasuojus. Niin, ja kiippareita olen joskus nähnyt, vanhaa italiaosastoa lähinnä, mm. Eko Tiger parilla-kolmellasadalla ruplalla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=198874