Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sick Planet
Alue:Lyriikka
Aihe:Miten olisi hyvä lähteä tekemään englannin kielistä lyriikkaa?
Aika:25.02.2011 15:50
Gumar: Hyvä olisi hallita englanninkieltä OIKEASTI. Eli eikun kirjastoon ja englanninkielistä romaania tankkaamaan. Lue englantia, opiskele englantia, kuuntele englantia ja englanninkielistä lyriikkaa. Ei siitä muuten mittään tuu. Huonoja englanninkielisiä sanoituksia on niin paljon, ettei maailmankaikkeus niitä enää lisää kaipaa. Hyvää suomisanoitusta sen sijaan on todella harvassa. Kuten edeltävä, kannatan vakavasti harkitsemaan kielenvaihtoa tähän ensimmäiseen kotimaiseen.
 
Mitä aiheisiin tulee: kirjoita siitä, mistä on sanottavaa. Jos ei ole sanottavaa, harjoita ja harjoittele itsenäistä ajattelua.

 
Iteltäni oma neuvo tohon engl. sanoituksiin on se, että mitä päähän tulee jotain hyviä lauseita huom. suomeksi niin kirjottaa paperille ylös, alkaa pikkuhiljaa miettimään aihetta ympärille, ettei ihan mene metsään. Kirjottaa kaikki sanat puhtaaksi suomeksi, käy läpi ne ja sen jälkeen alkaa vasta taivuttelemaan niitä englanninkielelle, tällöin jää suurinosa virheistä pois ja sanat ainakin kertoo jostain, muustakin kuin beibe, beibe, beibe, uuh tai blood, blood, slaughter, hell
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=19&t=197500